Planul ISIS pentru cucerirea lumii: Mari zone din Orientul Mijlociu, Africa, dar și Spania sau Franța, în vizorul teroriștilor

Planul ISIS pentru cucerirea lumii: Mari zone din Orientul Mijlociu, Africa, dar și Spania sau Franța, în vizorul teroriștilor

Plan şocant al teroriştilor din Statul Islamic, dezvăluit de un jurnalist BBC. Potrivit acestuia, gruparea jihadistă intenţionează să cucerească mari zone din Orientul Mijlociu, Africa şi unele părţi din Spania, Franţa şi Portugalia până în anul 2020, informează B1 TV.

Între timp, şase avioane de luptă ale Statelor Unite au ajuns în sudul Turciei, de unde vor lansa noi atacuri împotriva Statului Islamic.

Planurile teroriştilor din Statul Islamic sunt dezvăluite în cartea „Imperiul fricii: În interiorul Statul Islamic”, scrisă de jurnalistul BBC Andrew Hosken.

Potrivit ziaristului, califatul jihadist ar urma să acopere zone vaste ale mapamondului, precum Orientul Mijlociu, Africa şi chiar o parte din Europa.

De exemplu, Andalus este numele arab care a fost dat pentru anumite părți din Spania, Portugalia și Franța, care au fost ocupate de mauri din secolul 8 până în secolul 15. În est, califatul ar urma să ajungă până la graniţa cu China.

Jurnalistul susţine că de aproximativ 20 de ani ar exista un „program în 7 pași” al Statului Islamic, conform căruia America trebuia să fie provocată să declare război acestei grupări între anii 2000 și 2003.

Un alt punct al acestui plan ar fi fost apariția revoltelor în țările arabe între anii 2010 și 2013.

Potrivit acestei cărţi, Statul Islamic ar avea până la 50.000 de membri, precum și bani și proprietăți în valoare de aproximativ 2 miliarde de lire sterline.

Între timp, Statele Unite ale Americii au trimis șase avioane de vânătoare F-16 la baza Incirlik din sudul Turciei, pentru susținerea luptei împotriva grupării Statul Islamic.

Este pentru prima dată după înființarea coaliției internaționale când Statele Unite vor putea să lanseze avioane de vânătoare de la această bază strategică.

Potrivit agenției de presă turce Dogan, un contingent de 300 de militari americani a fost de asemenea desfășurat la această bază, pentru a coordona operațiunile terestre.

Urmăriți B1TV.ro și pe