Poliția a arestat un italian a cărui identitate a fost folosită de ultimul naș al mafiei siciliene

Poliția a arestat un italian a cărui identitate a fost folosită de ultimul naș al mafiei siciliene
Foto simbol: Pixabay

Un italian a cărui identitate a fost preluată de Matteo Messina Denaro, în vremea în care capul mafiot fugea de autorități, a fost arestat de procurorii din Sicilia, potrivit The Guardian.

Identitatea lui Andrea Bonafede a fost folosită de ultimul naș al mafiei siciliene, Matteo Messina Denaro

Andrea Bonafede, un inspector sicilian în vârstă de 59 de ani, a fost descris drept „alter ego-ul lui Denaro”, iar în această săptămână a fost acuzat oficial că l-a ajutat pe mafiot să evite arestarea și l-a protejat în timp ce fugea de autorități.

Denaro, ultimul naș al mafiei siciliene și unul dintre cei mai căutați criminali din lume, a fost reținut pe 16 ianuarie 2023 – la 30 de ani după ce a fost dat în căutare – într-o clinică privată din Palermo, acolo unde primea periodic tratament pentru o tumoare, sub numele fals de Andrea Bonafede.

În 2002, Denaro a fost condamnat în absență la închisoare pe viață, deoarece ar fi ucis el însuși și ar fi ordonat omorârea a zeci de persoane.

Potrivit magistraților, Bonafede i-a împrumutat identitatea sa lui Denaro, inclusiv actul de identitate, cardul de sănătate și două mașini. Chiar și casa în care se ascundea mafiotul, din Campobello din Mazara, era înregistrată pe numele lui Bonafede și cumpărată cu cash din banii mafiotului. Bonafede a fost audiat de anchetatori săptămâna trecută, iar luni a fost plasat în arest de către un judecător.

Bonafede „i-a acordat cu bună știință lui Denaro, pentru mai bine de doi ani, identitatea sa, o ascunzătoare și vehicule pentru a se deplasa în siguranță”, susțin magistrații.

Bonafede susține că l-a întâlnit pe Denaro în urmă cu aproximativ un an, la Campobello din Mazara, un orășel din provincia Trapani, în estul Siciliei, în timp ce mergea pe stradă. Bonafede mai susține că mafiotul l-a rugat să îl ajute cu tratamentul – doctorii spun că Denaro are cancer la colon.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo