Poliția din El Salvador știe cine l-a ucis pe consulul onorific al României: Suspecții, căutați încă de autorități, au furat înregistrările camerelor de supraveghere (VIDEO)

Poliția din El Salvador știe cine l-a ucis pe consulul onorific al României: Suspecții, căutați încă de autorități, au furat înregistrările camerelor de supraveghere (VIDEO)
Foto: elsalvadortimes.com

Directorul Poliției Naționale Civile din El Salvador, Howard Cotto, a confirmat că anchetatorii au descoperit cine sunt persoanele care au fost implicate în uciderea consulului onorific al României în El Salvador, Ricardo Emmanuel Salume Barake, informează diariolatino.net.

”După cercetările făcute în timpul nopții, polițiștii știu cu claritate cum s-a petrecut crima și cine au fost autorii”, a declarat Howard Cotto.

Identitatea suspecților nu a fost încă dezvăluită pentru că aceștia nu au fost deocamdată prinși, poliția desfășurând o operațiune în acest sens.

”Nu pot oferi mai multe detalii, dar suspecții sunt căutați și vor fi pezentați în fața instanței pentru a se lămuri acest caz”, a mai spus directorul Poliției Naționale Civile.

Poliția din El Salvador știe cine l-a ucis pe consulul onorific al României: Suspecții, căutați încă de autorități, au furat înregistrările camerelor de supraveghere

#DIRECT_ONE_r4figv#

În ceea ce privește ipotezele care sunt luate în calcul în acest moment, Cotto a declarat că deși totul părea a fi un jaf, ar putea totuși exista alte motive care au dus la uciderea consulului, având în vedere că din locuința acestuia au fost luate doar înregistrările camerelor de supraveghere.

”Ușile casei nu au fost forțate, nici cele ale mașinii cu care s-a părăsit locul crimei și care a fost abandonată în apropiere. Aparent, nu lipsea nimic din locuință, așa că există alte ipoteze care nu vor fi divulgate pentru a nu afecta ancheta”, a mai spus Howard Cotto.

Consulul onorific al României în El Salvador, Enmanuel Ricardo Salume Barakem, a fost ucis duminică în interiorul locuinței sale din San Salvador.

Potrivit Ministerului român al Afacerilor Externe, Enmanuel Ricardo Salume Barake a fost numit în funcția de consul onorific al României în anul 1994, fiind cunoscut în cercurile economice și financiare din El Salvador ca o personalitate integră și onestă.

Consulii onorifici nu sunt angajați ai statului român și nu sunt retribuiți pentru activitatea prestată, fiind aleși din rândul cetățenilor români sau străini cu domiciliul în statul acreditar. Salume Barake nu era cetățean român, ci doar al statului El Salvador, mai precizează MAE.