Poliția din Scoția a plătit despăgubiri de un milion de lire după ce o femeie a murit într-un accident. Agenții au intervenit după trei zile

Poliția din Scoția a plătit despăgubiri de un milion de lire după ce o femeie a murit într-un accident. Agenții au intervenit după trei zile
Foto: Pixabay

Poliția din Scoția a plătit despăgubiri de un milion de lire sterline, adică aproape 1,2 milioane de euro, familiei unei femei care a murit într-un accident. Agenții au intervenit la fața locului la trei zile după producerea evenimentului rutier. Poliția a prezentat și scuze publice.

Femeia a murit cu zile pentru că polițiștii au intervenit prea târziu

Accidentul s-a produs în 2015, lângă autostrada M9. Un fermier a sunat la Poliție să anunțe că a văzut o mașină răsturnată. În autoturism se aflau Lamara Bell, în vârstă de 25 de ani, și partenerul ei, John Yuill, în vârstă de 28 de ani.

Agenții au ajuns la fața locului peste trei zile, după ce o altă persoană a raportat același accident.

Bărbatul a fost găsit mort, iar femeia în stare gravă. Ea a murit la spital, patru zile mai târziu, lăsând în urmă doi copii care acum sunt crescuți de bunici.

Poliția a prezentat scuze publice și a plătit despăgubirile

Familia lui Bell s-a adresat instanței, iar judecătorul a dispus ca fiecare dintre cei doi copii ai acesteia să fie despăgubit cu câte 500.000 de lire sterline, notează The Guardian.

Poliția a admis că problemele sale cu sistemul de gestionare a apelurilor de urgență „au contribuit” la moartea lui Bell și a prezentat scuze publice.

David Nellaney, avocatul familiei, a salutat plata despăgubirilor, dar a criticat Poliția pentru că nu și-a recunoscut greșeala mai devreme: „E regretabil că Poliția nu și-a recunoscut eșecurile mai devreme. Ar fi putut să scutească familia Bell de suferințe inutile, dar cel puțin acum avem o concluzie și familia Bell se poate concentra pe viitor”.