Portugalia – Coaliția de centru dreapta a câștigat detașat alegerile legislative

Portugalia – Coaliția de centru dreapta a câștigat detașat alegerile legislative
Foto: cotidianul.ro

Alegerile legislative desfășurate duminică în Portugalia au fost câștigate de coaliția de centru dreapta în fața opoziției socialiste, informează Agerpres.

Alianța condusă de Pedro Passos Coelho, aflată la putere din 2011, a obținut 39,16% din voturi, în timp ce adversarii, conduși de Antonio Costa, au beneficiat de 31,77% din voturile cetățenilor.

Deși coaliția condusă de Coelho a ieșit învingătoare, aceasta poate pierde majoritatea absolută, daca formațiunile de stânga vor reuși să treacă de barierele istorice și să dispună de majoritatea locurilor din Parlament.

Circa 9,6 milioane de cetățeni au fost chemați duminică la urne pentru a-i vota pe cei 230 de reprezentanți trimiși în Parlament, în timp ce rata absentismului a fost de 44,42%, un record pentru Portugalia.

Ultima oră
18:38 - Permisul de sănătate și vaccinarea îngrijitorilor, aprobate de Consiliul Constituțional din Franța
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)
16:44 - Raed Arafat, precizări cu privire la o posibilă carantină națională, în contextul valului patru al pandemiei (VIDEO)
16:40 - Spania: Aproape 2.300 de persoane, testate pozitiv cu coronavirus după ce au participat la festivalurile de muzică din Catalonia
16:29 - Cod portocaliu de grindină și vijelii în aproape toată România. Director ANM: Vântul va sufla cu până la 100 km/h (VIDEO)