Prefectul Silviu Coșa: Constănțenii nu au nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a se deplasa la vot

Prefectul Silviu Coșa: Constănțenii nu au nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a se deplasa la vot

Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, a declarat, vineri, într-o intervenție telefonică pe B1 TV,că cetățenii care ies din casă duminică, 6 decembrie, pentru a merge la vot nu au nevoie să dețină o declarație pe proprie răspundere, ci se vor putea deplasa doar în baza actului de identitate. Tot vineri s-a decis ca municipiul să rămână în carantină pentru încă 14 zile, din cauza numărului crescut de noi infectări cu COVID-19.

„Deplasarea in scopul exercitării dreptului la vot se va face doar în baza cărții de identitatea. Nu va fi nevoie de o declarație pe proprie răspundere pentru a justifica deplasarea in acest scop.

O atenție deosebită va fi acordată solicitărilor privind urna mobilă pentru că pe lângă patologiile clasice, trebuie să se deplaseze și la bolnavii su suspecții de a fi infectați cu SARS-COV-2. Există procedur[ ]n acest sens și este afișată pe site-ul BirouluiElectoral Județean.Pe site-ul prefecturii am afișatun comunicat de presă, în care spunem exact, pentru fiecare de ce documente dispune respectivul pacient, ce procedură trebuie să urmeze și sunt și link-uri de modelele de declarații șisolicitări pe care trebuie să le completeze pentru a-și putea exercita votul”, a declarat prefectul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Carantina a fost prelungităpentru încă 14 zile în municipiul Constanța

În ceea ce privește decizia de prelungire a carantinei, prefectul a declarat că în ultimele 14 de carantina, cazurile de infectare au continuat să se înmulțească, în ciuda restricțiilor.

„Decizia s-a luat întrucât în urma celor 14 zile de carantină în care s-a aflat municipiul Constanța, rata incidenței nu a scăzut la un nivel care să ne permită renunțarea la această măsură.

Din analiza anchetelor epidemiologice a rezultat că principale focare sunt cele familiale, cercul de prieteni, vecinii. Deci au fost probabil foarte multe astfel de evenimente care au dus la transmiterea comunitară a virusului”, a mai spus acesta.

Orașul ar putea scăpa de restricții până de sărbători

Întrebat dacă municipiul Constanța ar putea rămâne în carantină și de sărbători, prefectul a declarat că speră ca măsurile să dea roade până atunci și să nu fie nevoie de o asefel de măsură.

„Dacă se va menține incidența, dar nu plecăm de la ideea că se va mențină incidența. Ne aflăm într-o zonă de platou, un fel de convalescență comunitară, trebuie să fim foarte atenți la modul în care ne comportăm: purtarea mască, distanțarea, evitarea deplasărilor inutile astfel încât această perioada de platou să continue trendul de scădere care a început și să nu o luăm înapoi la deal cu rata incidenței”, a explicat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:24 - Washington avertizează Kievul: SUA „nu permit” Ucrainei să lanseze atacuri în Rusia
09:22 - Eugen Tomac, despre aderarea României la Schegen: Declarația Președintelui, extrem de nefericită. Un stat UE ne îngrădește un drept, utilizând argumente false (VIDEO)
09:12 - Camelia Șucu a alcătuit un top al bărbaților importanți din viața ei: cine se află pe primul loc
09:08 - Democrații mai câștigă un loc în Senatul SUA și obțin majoritatea de 51-49, după victoria lui Raphael Warnock în Georgia
08:58 - Războiul din Ucraina a dublat numărul demisiilor din Armată. Tinerii încep să fugă de școlile militare, banii mai mulți din sectorul privat, posibili „vinovați”
08:51 - Solstițiul de iarnă 2022, cea mai scurtă zi din an. Când are loc și ce semnificație are în tradiția populară
08:48 - Robert Negoiță: Primăria Generală nu ne lasă să facem pasajul de la Dristor. Fac un apel către primarul general să nu ne mai blocheze în aceste proiecte absolut necesare și utile pentru București (VIDEO)
08:37 - Numărul producătorilor de usturoi din România a depăşit aşteptările. Există chiar un soi de usturoi pe care-l cheamă Benone, după Benone Sinulescu
08:35 - Șeful unui ocol silvic din Bihor, cercetat pentru furt de energie electrică: polițiștii au deschis dosar penal
08:24 - Cristiano Ronaldo, supărat după calificarea Portugaliei în sferturile Cupei Mondiale. Ce a făcut la finalul victoriei cu Elveția (VIDEO)