Premierul Franței se va vaccina cu AstraZeneca, odată ce „este ridicată suspendarea și sunt date toate garanțiile”. Jean Castex crede că opinia EMA va fi una „pozitivă”

Premierul Franței se va vaccina cu AstraZeneca, odată ce „este ridicată suspendarea și sunt date toate garanțiile”. Jean Castex crede că opinia EMA va fi una „pozitivă”
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Alexis Sciard

Prim-ministrul francez Jean Castex a promis, marți, că se va vaccina cât de curând cu serul anti-COVID-19 de la AstraZeneca, pentru a da publicului încredere în vaccin, dacă autoritatea europeană din domeniul sănătății confirmă că acesta este sigur, transmite NDTV.

Jean Castex, gata să se vaccineze cu AstraZeneca

Premierul Franței a precizat că, ca persoană fără comorbidități și cu o vârstă de 55 de ani, era gata să își aștepte rândul la vaccinarea anti-COVID-19, însă s-a răzgândit pentru a contribui la restabilirea încrederii în serul produs de compania anglo-suedeză.

„Am decis că ar fi înțelept să fiu vaccinat foarte repede, odată ce, așa cum sper, este ridicată suspendarea și sunt date toate garanțiile, pentru a le arăta concetățenilor mei că vaccinul este calea de ieșire din această criză și poate fi urmată cu toată siguranța”, a spus Jean Castex, într-un interviu pentru BFM TV.

Premierul Franței crede că opinia EMA cu privire la acest vaccin va fi una „pozitivă”

Mai multe state, printre care și Franța, au suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca în cadrul campaniilor naționale de imunizare împotriva COVID-19, ca măsură de precauție după ce au fost semnalate cazuri de tromboză, și așteaptă verdictul ce urmează să fie dat joi de Agenția Europeană a Medicamentului.

„Dacă există cea mai mică îndoială în rândul concentățenilor mei, trebuie să o înlăturăm. Așteptăm opinia EMA și, odată ce o vom avea, o vom urma”, a adăugat premierul francez.

„Cred că opinia va fi pozitivă și… putem restabili o încredere deplină în acest vaccin”, a mai spus el.

Numărul cazurilor noi de infecție cu SARS-CoV-2 se menține la un nivel ridicat în Franța, iar spitalele din regiunea Parisului a pus guvernul francez în situația de a lua în calcul înăsprirea restricțiilor anti-coronavirus.

Astfel, premierul francez Jean Castex a indicat că este posibil să fie introduse noi restricții în regiunea Parisului, iar printre măsurile posibile se numără și lockdown-ul de weekend, care a fost deja implementat în regiunile Nisei și Calais.

„Suntem într-o situație îngrijorătoare și critică, și în mod clar măsurile de genul celor folosite în alte zone de pe teritoriu sunt luate în calcul”, a explicat Jean Castex, prim-ministrul Franței.

Ultima oră
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință
20:22 - Vasile Bănescu (BOR): În absența valorilor tari, o societate face implozie. Omul de astăzi nu mai are legătură cu omul curajos de altădată care a trecut prin necesitudini crunte ale istoriei (VIDEO)