Presa ungară a descoperit printre imigranți și militanți ISIS, iar pe internet circulă clipuri în care copii sirieni fac gesturi amenințătoare (VIDEO)

Presa ungară a descoperit printre imigranți și militanți ISIS, iar pe internet circulă clipuri în care copii sirieni fac gesturi amenințătoare (VIDEO)
Captură Youtube

Pe internet circulă clipuri în care copii sirieni, abia ajunși în statele ale Uniunii Europene, fac gesturi amenințătoare în fața camerelor de filmat care transmit venirea migranţilor pe aeroporturi sau gări, informează EVZ.

Problema migranților în Europa a fost mult dezbătută, mulți susținând că printre cele zile de mii care ajung pe continent se află și teroriști afiliați Statului Islamic.

Ministrul de Externe din Liban a declarat în acest context că extremiștii își aleg recruți, chiar și copii, în taberele de refugiați și în școli, înainte de a-i trimite în Europa. Elias Bousaab a mai susținut că, din experiența sa, știe sigur că migranții nu pot ajunge pe continent fără a fi ajutați.

“Nu sunt atât de organizaţi încât să poată facă asta. Şi când îi vezi ajungând undeva, sunt îmbrăcaţi aproape la fel, uniform. În opinia mea, putem ajuta refugiaţii să rămână unde sunt dacă au parte de îngrijiri, educaţie şi hrană”, a spus oficialul din Liban.

Chiar și Papa Francisc s-a referit la riscul ca gruparea jihadistă Stat Islamic să lanseze atacuri în Europa.

“Este adevarat, aş vrea să menţionez acest lucru, în ziua de astăzi condiţiile de securitate teritorială  nu sunt cum erau în alte perioade (de migraţie in masa). Adevărul este că la doar 400 de kilometri de Sicilia există un grup terorist incredibil de crud. Aşa că există riscul de infiltrare, este adevărat”, a afirmat Suveranul Pontif.

Presa din Ungaria a descoperit printre imigranți militanți ai ISIS. M1 a relatat că identitatea presupușilor jihadiști a fost descoperită după ce aceştia au postat fotografii pe reţelele sociale, mai întâi ca militanţi ISIS, apoi că refugiaţi.

” În primul rând, avem de-a face cu o tragedie umană – oamenii îşi pierd vieţile încercând să traverseze Marea Mediterană”, a declarat Jens Stoltenberg.„Desigur, o altă problemă este că, printre imigranţi, pot ajunge în Europa militanţi islamişti, terorişti care se ascund”, a atras atenția secretarul General NATO.

Teoria este confirmată și de mai multe voci din România. „Trebuie să fii naiv să nu observi că în marea lor majoritate refugiații sunt bărbați de vîrstă militară. Statul Islamic nu are cum să rateze ditamai ocazia de infiltrare”, a susținut europarlamentarul Traian Ungureanu.

„Mulți refugiați vin din iadul sirian și fug cu moartea în spate. Acest sport apocaliptic e ocupația generală în Orientul Mijlociu. Nu știm nici câți din migranți sunt refugiați, nici cum să-i identificăm. Dar putem nota alte lucruri. Trebuie să fii naiv să nu observi că în marea lor majoritate refugiații sunt bărbați de vîrstă militară, adică oameni între 20 și 40 de ani. Trebuie să fii și mai naiv să nu realizezi că Statul Islamic nu are cum să rateze ditamai ocazia de infiltrare. Suma consistentă a acestor naivități spune că, așa cum a fost construit, sistemul european funcționează doar în seminarii și pe timpuri de pace. Această iluzie civilizată ne va costa mult”, a mai spus Ungureanu în cadrul unui interviu acordat lui Robert Turcescu, pentru EVZ.

 

Un copil sirian face un gest de amenințare