Președinta Comisiei Europene, a patra vizită la Kiev de la începutul invaziei ruse. Ursula von der Leyen: UE este alături de Ucraina la fel de ferm ca întotdeauna

Președinta Comisiei Europene, a patra vizită la Kiev de la începutul invaziei ruse. Ursula von der Leyen: UE este alături de Ucraina la fel de ferm ca întotdeauna
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / ABACA

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns la Kiev, joi, în ajunul Summitului UE-Ucraina de vineri, potrivit CNN.

Ursula von der Leyen, la Kiev: UE este alături de Ucraina

Șefa Executivului comunitar spune că este a patra vizită pe care o efectuează în capitala ucraineană de la începutul invaziei ruse.

„Este bine să fiu înapoi la Kiev, a patra oară de la invazia rusă. De această dată, cu echipa mea de Comisari. Suntem împreună aici ca să arătăm că UE este alături de Ucraina la fel de ferm ca întotdeauna. Și ca să aprofundăm și mai mult sprijinul nostru și cooperarea”, a scris Ursula von der Leyen, joi, pe Twitter.

Prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal, a vorbit încă de marți despre summit, dar nu a oferit detalii despre lista participanților. Într-un interviu publicat luni de Politico, oficialul ucrainean declara că țara sa, care a primit statut de candidată la UE în iunie 2022, are un „plan ambițios” pentru a adera la blocul comunitar în următorii doi ani.

Cu summitul la orizont, autoritățile ucrainene au efectuat o serie de acțiuni anticorupție la nivelul țării, descoperind teancuri de cash, precum și ceasuri și mașini de lux.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susținea că guvernul de la Kiev lucrează la „noi reforme” care vor face țara „mai umană, transparentă și eficientă”.

Măsurile anticorupție reprezintă „o dimensiune importantă a procesului de aderare la UE”, afirma Ana Pisonero, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, pe 24 ianuarie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)