Președintele Africii de Sud are COVID-19. Cyril Ramaphosa îndeamnă populația să se vaccineze

Președintele Africii de Sud are COVID-19. Cyril Ramaphosa îndeamnă populația să se vaccineze
Photo Must Be Credited ©Alpha Press 073074 11/06/2021 South Africa's President Cyril Ramaphosa waves as he arrives at Cornwall Airport Newquay for the G7 summit in Carbis Bay, Cornwall. *** No UK Rights Until 28 Days from Picture Shot Date ***

Președintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, a fost testat pozitiv pentru SARS-CoV-2 și primește tratament pentru simptome ușoare, a anunțat Administrația sud-africană. Oficialul, care a fost deja vaccinat cu schema completă, începuse să se simtă rău după ce a participat la un eveniment închinat în memoria fostului președinte F. W. De Klerk, duminică, la Cape Town, transmite Al Jazeera.

Președintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, are COVID-19

Cyril Ramaphosa (69 de ani) a intrat în izolare la Cape Town și se află sub monitorizarea medicilor militari. Președintele sud-african și-a delegat atribuțiile către adjunctul său, David Mabuza.

Potrivit Președinției sud-africane, Cyril Ramaphosa și echipa sa au fost testați de mai multe ori pentru SARS-CoV-2 în cursul săptămânii trecute, când au vizitat patru țări vest-africane.

O parte din delegație a fost testată pozitiv în Nigeria, astfel că a revenit direct în Africa de Sud. În restul călătoriei, Ramafosa și oamenii săi au fost testați negativ.

„Președintele și delegația au revenit în Africa de Sud din Republica Senegal miercuri, 8 decembrie 2021, după ce au fost testați negativ. (…) Președintele a fost testat negativ și la revenirea la Johannesburg, pe 8 decembrie”, a spus Administrația sud-africană, care nu a precizat dacă președintele s-a infectat cu Omicron sau nu.

În comunicat, președintele Africii de Sud a declara că propria sa infectare servește drept avertisment și le arată cetățenilor importanța vaccinării și a prudenței.

„Vaccinarea rămâne cea mai bună protecție împotriva formei severe de boală și a spitalizării”, se arată în comunicatul Administrației sud-africane.

„Persoanele care au intrat în contact cu președintele astăzi sunt sfătuite să fie atente la simptomatologie sau să se testeze”, mai precizează sursa citată.

În prezent, autoritățile sud-africane se luptă cu un trend pandemic alimentat de varianta Omicron. Dacă la început de noiembrie pe teritoriul țării erau depistate cam 200 de cazuri pe zi, la bilanțul de duminică noapte au fost raportate peste 18.000 de infectări. Se estimează că peste 70% dintre îmbolnăviri au fost provocate de noua tulpină virală.

Până acum, majoritatea cazurilor au fost relativ ușoare, iar ponderea celor care au avut nevoie de oxigen a fost una redusă, spun doctorii sud-africani.

Urmăriți B1TV.ro și pe