Președintele Parlamentului de la Chișinău propune opoziției un „Snagov după modelul românesc” pentru integrarea europeană a Republicii Moldova

Președintele Parlamentului de la Chișinău propune opoziției un „Snagov după modelul românesc” pentru integrarea europeană a Republicii Moldova
Foto: Facebook @ Igor Grosu

Președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, a propus opoziției de la Chișinău să își unească eforturile cu guvernarea pentru integrarea europeană a statului, într-un „Snagov după modelul românesc”, o aluzie la declarația transpartinică pe care au adoptat-o actorii politici din România în 21 iunie 1995 pentru aderarea la UE.

Președintele Parlamentului din Republica Moldova propune opoziției un „Snagov după modelul românesc”

Potrivit Deschide.md, întrebat despre acuzațiile lansate de formațiunile din opoziție, Igor Grosu a acuzat opoziția că nu are tăria de a recunoaște că acele crize cu care se confruntă autoritățile sunt generate de invazia Rusiei în Ucraina.

„Faptul că pot protesta înseamnă că ei beneficiază de toate libertățile pe care noi nu le-am avut. Aștept de la opoziție să fie sinceră cu cetățenii: după 24 februarie, toți am văzut două modele de dezvoltare – cel al războiului și unul european. Îi invit să scape de ipostaza aceasta de mancurți, ostatici ai unor angajamente obscure și să facă parte din echipa cea mare care sunt cetățenii Republicii Moldova care vor și își doresc să fie parte a lumii libere, a Uniunii Europene care este un proiect de pace, stabilitate”, a explicat președintele Parlamentului de la Chișinău.

Autoritățile vor continua să implemente măsuri pentru sprijinirea cetățenilor, inclusiv prin atenuarea inflației.

„Opoziția are o șansă istorică să întoarcă pagina și, împreună, să avem acel Snagov după modelul românesc, când toată clasa politică matură care înțelege foarte bine lucrurile să spună că în pofida diferențelor ideologice, obiectivul principal este integrarea europeană”, a adăugat oficialul.

Republica Moldova este stat candidată pentru aderarea la UE, un statut pe care ea și Ucraina l-au primit în luna iunie.

Urmăriți B1TV.ro și pe