Primar francez: Primim imigranți cu condiția să fie creștini

Primar francez: Primim imigranți cu condiția să fie creștini
Foto: AFP

Prședintele Franței, Francois Hollande, a declarat, luni, că țara sa va primi 24.000 de refugiați. (Detalii AICI). Mai mulți primari s-au oferit voluntari pentru a le găsi locuințe persoanelor venite în Europa din Africa și Orientul Mijlociu, scrie RFI.

Unii au pus și condiții. Spre exemplu, edilul din Roanne, Yves Nicolin, a spus că acceptă refugiați sirieni, dar numai dacă sunt creștini, știindu-se faptul că creștinii sunt persecutați de Statul Islamic, în Siria.

Astfel, edilul, membru al partidului fostului președinte Nicolas Sarkozy, este convins că nu sunt teroriști “deghizați” sau migranți economici.

Totodată, primarul din Troyes, Francois Baroin, a refuzat să accepte imigranți.

“Nu poatem avea Calais peste tot în Franța”, a spus Baroin, referindu-se la Canalul Mânecii, eurotunel luat cu asalt de refugiați.

De asemenea, lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, este de părere că imigranții sunt o povară și că Franța nu are resurse pentru a-I ajuta.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)