Primăria Moscovei „mută” Ambasada SUA în Piața Republicii Populare Donețk

Primăria Moscovei mută Ambasada SUA în Piața Republicii Populare Donețk
Foto: Pixabay.

Primăria Moscovei schimbă oficial adresa Ambasadei SUA în Rusia, după ce zona în care se afla sediul acesteia a fost numit în cinstea Republicii Populare Donețk.

Rușii au „ales” denumirea străzii

Anterior, Primăria Moscovei a organizat un vot pe platforma Active Citizen pentru a alege numele pieței, unde este amplasată Ambasada Statelor Unite ale Americii. Autoritățile ruse au mai propus câteva variante, precum: „Piața apărătorilor Donbas-ului” și „Piața eroului Rusiei Zhoga Vladimir Artemovici”.

Opțiunea „Piața Republicii Populare Doneț” a fost votată de  45% de respondenți. Mediazona a scris că angajații organizațiilor bugetare din sectorul locuințelor și serviciilor comunale au fost obligați să voteze pentru această opțiune.

După izbucnirea conflictului ruso- ucrainean, mai multe țări occidentale au redenumit străzile pe care se află ambasadele Rusiei. În special, la Praga, strada de lângă Ambasadei a fost numită în cinstea  eroilor ucraineni.

Moscova amenință cu acutizarea crizei militare

În același timp, autoritățile ruse amenință direct că vor prelungi războiul împotriva Ucrainei. Federația Rusă nu va mai avea încredere în Occident. Anunțul a fost făcut de Dmitrii Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, în cadrul unui interviu pentru MSNBC.

„Da, va fi o criză lungă. Nu vom mai avea încredere în Occident”, a remarcat Peskov.

Potrivit acestuia, relațiile dintre Rusia și Occident sunt acum la un nivel scăzut.

Urmăriți B1TV.ro și pe