Sărbătoare în Familia Regală: Prințul Charles împlinește 70 de ani. Cadou superb oferit de Palatul Buckingham (FOTO)

Sărbătoare în Familia Regală: Prințul Charles împlinește 70 de ani. Cadou superb oferit de Palatul Buckingham (FOTO)

Prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, împlinește miercuri 70 de ani.
Cu acest prilej, Casa Regală a publicat două fotografii inedite, care îl prezintă pe prinţul de Wales alături de cei doi copii ai săi, nurori şi nepoţi.

Cele două fotografii, realizate în grădina Palatului Clarence, acolo unde Charles locuiește împreună cu soția sa, Camilla, îi surprinde pe cei doi alături de prinții William și Harry, fiecare cu soțiile, Kate Middleton și Meghan Markle, și cei trei copii ai ducilor de Cambridge, prinții George, Charlotte și Luis.

(Foto: The Royal Family / Facebook)

Într-una din imagini toți cei nouă protagoniști încearcă să stea serioși să pozeze, în timp ce în a doua sunt mult mai relaxați. Meghan Markle râde în timp ce se apleacă în față, Camilla îi arată ceva cu degetul prințesei Charlotte, care stă lângă ea pe bancă, iar prințul George care stă în brațele bunicului său râde în hohote.

(Foto: The Royal Family / Facebook)

Prințul de Wales este primul în ordinea succesiunii la tron, iar atunci când va deveni rege, după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, va pune capăt unei perioade de aşteptare mai lungi decât în cazul tuturor predecesorilor săi ajunşi pe tronul Marii Britanii, o monarhie cu o istorie de peste 1.000 de ani, scrie libertatea.ro

Monarhiştii se tem că prinţul Charles va fi un rege slab. Admiratorii săi cred însă că înţelepciunea, grija şi preocuparea pentru ecologie îi va aduce sprijinul public de care are nevoie.
Singurele lucruri care ar putea umbri toate acestea sunt decesul primei soţii, prinţesa Diana, care a pus capăt brusc primei sale căsătorii, şi ostilitatea, persistentă în anumite cercuri, împotriva celei de-a doua soţii, Camilla, ducesa de Cornwall.

Charles a fost făcut prinţ de Wales în cadrul unei ceremonii grandioase care a avut loc în 1969.

Prinţul Charles are o relaţie specială cu România, de care se spune că este îndrăgostit. El a avut, încă din copilărie, o legătură apropiată cu Familia Regală română.

În ultimii 20 de ani, moştenitorul tronului britanic a vizitat în repetate rânduri ţara noastră, atât în calitate privată, cât şi oficială.
Prinţul de Wales are o relaţie strânsă cu verişoara sa, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române. Cei doi au copilărit împreună şi au o vârstă apropiată.

Fundaţia Prinţului de Wales a ajutat la dezvoltarea mai multor sate din Ardeal, inclusiv Viscri, care a devenit cunoscut în toată lumea.

Pe 29 martie 2017 președintele Klaus Iohannis i-a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Cruce, „în semn de înaltă recunoaștere și apreciere pentru prietenia constantă arătată țării noastre, pentru contribuția deosebită avută la dezvoltarea relațiilor dintre România și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pe multiple planuri, pentru înțelegerea și interesul profund manifestate față de istoria, cultura și tradițiile românești”. În discursul de mulțumire Prințul Charles și-a declarat afecțiunea față de România, reamintind că stră-stră-străbunica sa a fost din Transilvania (Claudine Rhedey).

Sărbătoare în Familia Regală: Prințul Charles împlinește 70 de ani. Cadou superb oferit de Palatul Buckingham