Prinţul Charles al Marii Britanii, despre infectarea sa cu COVID-19: ”O experienţă ciudată, frustrantă şi dezolantă” (VIDEO)

Prinţul Charles al Marii Britanii, despre infectarea sa cu COVID-19: ”O experienţă ciudată, frustrantă şi dezolantă” (VIDEO)
foto: Hepta.ro / DPA Images / Chris Jackson

Prințul Charles de Wales a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, pe 25 martie 2020, prezentând simptome ușoare ale infectării și având „o stare de sănătate bună”, după cum a precizat un purtător de cuvânt din biroul de presă de la Clarence House, reşedinţa regală din Londra.

Totodată, și Ducesa de Cornwall a fost, la rândul său, testată, dar rezultatul a fost negativ.

„Conform Guvernului (n.r. – Regatului Unit) și sfaturilor medicale, Prințul și Ducesa se autoizolează la domiciliul din Scoția. Testele au fost desfășurate de NHS (n.r. – sistemul național britanic de sănătate), în Aberdeenshire, unde cei doi au îndeplinit criteriile pentru evaluare. Nu este posibil de precizat cu exactitate de la cine a contractat Prințul virusul, având în vedere numărul mare de întâlniri pe care le-a desfășurat din calitatea sa publică în ultimele săptămâni”, a declarant purtătorul de cuvânt.

Acum, după ce a încheiat perioada de autoizolare, moştenitorul tronului britanic a declarat că se simte norocos că a avut doar „simptome relativ uşoare”.

„Acum mă aflu de cealaltă parte a baricadei reprezentate de această boală, dar tot într-o stare de distanţare socială şi izolare general. Aşa cum am învăţat cu toţii, aceasta este o experienţă ciudată, frustrantă şi dezolantă, când prezenţa familiei şi a prietenilor nu mai este posibilă, iar structurile normale ale vieţii noastre sunt dintr-o dată eliminate”, a declarat Prințul Charles, într-un mesaj video.

„Într-o perioadă fără precedent şi atât de îngrijorătoare din vieţile tuturor, eu şi soţia mea ne gândim mai ales la aceia care şi-au pierdut rudele în aceste circumstanţe foarte dificile şi speciale şi la aceia care sunt afectaţi de boală, izolare şi singurătate”, a concluzionat fiul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a.

Și Prințul Albert II de Monaco (62 de ani) s-a vindecat decoronavirus.

”Medicii care il ingrijesc pe Alteta Sa Serenisima Printul Albert II de cand a contractat infectia deCOVID-19i-au permis astazi (marti) sa puna capat perioadei de carantina”, se arată în comunicat emis pe 31 martie 2020.

Prințul Suveran de Monaco a fost testat pozitiv pentru noulcoronaviruspe 19 martie, dar conducătorul Principatului a continuat să lucreze din apartamentul său.

Ultima oră
12:42 - Olimpia Melinte vorbește deschis, pentru prima dată, despre traumele copilăriei: „Mama a aplicat multe dintre ideile bunicilor mei”
12:30 - Cum îţi purifici organismul în numai o săptămână
12:30 - Florin Cîțu: PNL nu susține creșterea de taxe sau introducerea unora noi. Noi am scos taxele și supraaccizele stabilite în 2017 – 2019 și am reușit să încasăm mai mulți bani la buget, deși era criză economică globală (VIDEO)
12:13 - Florin Cîțu: Pentru anul viitor se estimează o dinamică economică în scădere. Dacă vrem iar creștere economică de 7%, trebuie să alocăm mai mulți bani pentru investiții (VIDEO)
12:11 - Ce este certificatul Stop Covid și cum se va aplica în România. Documentul, obligatoriu la locul de muncă
12:00 - Lavinia Pîrva, dezvăluiri cutremurătoare despre căsnicia cu Ștefan Bănică junior: „Îmi e suficient”
11:43 - Florin Cîțu, critici voalate pentru Nicolae Ciucă și Alexandru Rafila: Am fost criticat astă vară că am relaxat măsurile la câteva zeci de cazuri pe zi. Acum sunt peste 1.000 și unii dintre cei care ne criticau sunt foarte relaxați
11:41 - Semnal de alarmă tras de medici. Unu din patru români suferă de o formă de alergie
11:29 - Vlad Gherman și iubita, în serialul Adela?! Ce se va întâmpla cu Călin în sezonul 3 al producției de la Antena 1 (FOTO)
11:17 - Klaus Iohannis vorbește, în mesajul de Ziua Internaţională Anticorupţie, despre „blamul societății, neacordarea votului unor politicieni corupți și atitudinea civică”