Procurorul General al Ucrainei: Cadavrele a 410 civili au fost găsite în orașele eliberate din regiunea Kiev / Ministerul Apărării, clip cu atrocitățile comise de ruși în Bucha

Procurorul General al Ucrainei: Cadavrele a 410 civili au fost găsite în orașele eliberate din regiunea Kiev / Ministerul Apărării, clip cu atrocitățile comise de ruși în Bucha
În imagine: Irina Venediktova, Procurorul General al Ucrainei. Sursă foto: Hepta - Abaca Press / Alona_Nik_Ukrinform

Procurorul General al Ucrainei, Irina Venediktova, a declarat că procurorii au găsit 410 cadavre în orașele din apropierea Kievului. 140 dintre ele au fost examinate.

410 cadavre găsite până acum după retragerea rușilor din regiunea Kiev

„Cadavrele a 410 civili au fost evacuate din teritoriile eliberate, iar experţii medico-legali au examinat deja 140 dintre ele”, a susținut Venediktova, pentru televiziunile ucrainene, citată de Reuters.

Ea a dat de înțeles că numărul victimelor invadatorilor ruși e mult mai mare și multe cadavre încă nu au fost recuperate. Procurorii strâng probe foto şi video și caută martori.

Ministerul Apărării din Ucraina a postat un video (AICI) în care se văd trupurile neînsuflețite ale unor civili găsite într-o casă din Bucha: „Dovezi oribile ale crimelor de război comise de Rusia în timpul ocupației. Nu vom uita niciodată. Nu vom ierta. Acesta e subsolul unei case din Bucha. Ocupanții au stat într-o cameră, iar civilii au fost împușcați în cealaltă. Trupure lor sunt încă acolo. Mai întâi i-au împușcat în genunchi, le-au legat mâinile, i-au pus în genunchi cu fața la perete, i-au împușcat în cap și asta a fost tot”.

Potrivit autorităților ucrainene, numai în orașul Bucha au fost înmormântate în gropi comune aproape 300 de persoane. Ele au acuzat armata rusă că a comis un „masacru” şi „orori”.

Reacții la atrocitățile comise de ruși în Ucraina

„E un genocid. Eliminarea întregii naţiuni şi a întregului popor”, a reacționat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Acesta a mai precizat că întreaga națiune ucraineană e „torturată” și asta „în Europa secolului XXI”.

Totodată, el a invocat Declarația semnată de aliații NATO la summitul desfășurat la București, în 2008: „București. Declarația summitului NATO. 3 aprilie, acum 14 ani. A fost o șansă să evităm toate acestea. Am avut o șansă să împiedicăm Rusia să invadeze. Bucha, regiunea Kiev. Chiar acum. Rusia a invadat”.

Antony Blinken, secretarul american de stat, a declarat că imaginile cu morţii din oraşul Bucha sunt o „lovitură în stomac”. Iar Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a afirmat că aceste crime sunt de „o brutalitate fără precedent în Europa ultimelor decenii”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest