Cine este profesorul de liceu din Oradea care își încurajează elevii să nu poarte mască de protecție. VIDEO

Cine este profesorul de liceu din Oradea care își încurajează elevii să nu poarte mască de protecție. VIDEO
Sursa Foto: Psnews

Un profesor din Oradea s-a filmat în sala de clasă cum face propagandă împotriva purtării măștilor de protecție. Dascălul i-a numit pe elevi „animăluțe ținute în țarc” și consideră măștile niște „botnițe”.

Omul predă arte marțiale la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” din municipiu. De-a lungul crizei sanitare declanșată de virusul ucigaș SARS-CoV-2, profesorul a protestat împotriva măsurilor de prevenire impuse de pandemie, chiar alături de elevii săi.

”Guvernul ne obligă să purtăm măști, să ne comportăm ca niște animăluțe în țarc”

Un profesor de lupte de la Liceul cu Program Sportiv ”Bihorul”din Oradea s-a filmat în sala de clasă în timp ce protesta împotriva măsurilor sanitare care vizează purtarea obligatorie a măștilor de protecție în incinta unităților de învățământ. Pe imaginile filmate se aude cum profesorul numește „botniță” masca de protecție, iar pe elevi îi numește „animăluțe ținute în țarc”.

„Animăluțele au doar cinci minute de pauză. Nu au voie să își dea măștile jos, merg la toaletă pe rând, dacă vor să tragă o gură de aer, pe rând, lageam să respire. Fiecare animăluț stă cuminte la el în țarc, asta vrea și asta ne cer cei care ne conduc, asta vrea ministerul, să stăm supuși, să stăm precum animăluțele în țarc”, a mai spus Nelu Pop, conform Spynews.ro.

De asemeanea, cadrul didactic a făcut un apel ca toți oamenii să protesteze împotriva obligativității purtării măștilor în sala de clasă. Profesorul mai spune că cei din Guvern își doresc ca populația să fie supusă. În timp ce vorbește, profesorul poartă o mască de carnaval. Elevii din clasa a XI-a, în fața cărora s-a filmat, poartă și ei, la rândul lor, măști care înfățișeazăchipuri ale diverselor animale.

Profesorul susține că filmarea pe care a realizat-o împreună cu elevii săieste o formă pașnică de protest. La un moment dat, el și-a datjos de pe față masca chirurgicală recomandată de autoritățile sanitare.

”Și la fel cum George Simion stă noapte de noapte, supus unor abuzuri, începând cu autoritățile, să încercăm să schimbăm ceva… Să nu devenim niște animăluțe care nu putem gândi… cu botnița pe gură. Haideți să ne unim sub o românie unitară”, a mai adăugat dascălul din Oradea.

Profesorul este cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor

În urma videoclipului postat de profesorul de arte marțiale de la Liceul Sportiv din Oradea,Inspectoratul Școlar Județean Bihor a anunțat că acesta va fi sancționat.

Potrivit purtătorului de cuvânt Florin Negruțiu, comportamentul cadrului didactic este „inaccetabil, iar conducerea școlii a început o anchetă.”

Împotriva sa, Inspectoratul școlar va depune o plângere penală. Nelu Pop, căci așa se numește controversatul cadru didactic, va fi anchetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Apel la protest față de restricțiile din școli

În momentul de față, orele de educație fizică se țin doar în contextul în care acestea nu implică contact și nici minge sau alt obiect care ar putea fi atins de mai multe persoane.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”