Războiul economic dintre Washington și Kremlin a intrat în era 5G. Cum îi sperie propaganda rusă pe americani: ‘CANCERUL Wireless’

Războiul economic dintre Washington și Kremlin a intrat în era 5G. Cum îi sperie propaganda rusă pe americani: 'CANCERUL Wireless'
Foto: pixabay.com

Războiul economic între SUA și China a intrat în era 5G, iar propaganda rusă joacă un rol tot mai important, chiar la americani acasă.
Tehnologia 5G – telefoanele de a cincea generație – aduc cu ele servicii wireless, prezente în tot mai multe case și ajutând la interconectarea orașelor din toată lumea.

Analiștii consideră că naţiunea care va domina această nouă tehnologie va câştiga un avantaj care se va manifesta de-a lungul întregului secol.
Dar postul rus de televiziune Russia Today (RT) America, cu sediul aproape de Casa Albă, aduce în discuţie în mod repetat îngrijorări referitoare la defecte ascunse, scrie adevarul.ro.

Televiziunea a transmis o emisiune intitulată „Un experiment periculos pentru umanitate“, în care experţii invitaţi au avertizat asupra consecinţelor grave pe care tehnologia 5G le-ar putea avea supra sănătăţii.

Serviciile americane de informaţii au identificat acest post ca fiind unul dintre principalii agenţi de intruziune în alegerile prezidenţiale din 2016.

Acum, Russia Today leagă conexiunea 5G de cancerul de creier, infertilitatea, autismul, tumori cardiace şi Alzheimer, fără a prezenta o bază ştiinţifică reală, potrivit New York Times.

Doar că atunci când RT America, în mod evident un instrument al preşedintelui rus Vladimir Putin, încerca din răsputeri să discrediteze această tehnologie, liderul de la Kremlin a ordonat pe 20 februarie lansarea reţelelor ruse 5G, într-o atmosferă plină de optimism.

„Trebuie să privim înainte“, a spus el. „Provocarea pentru anii care vin este organizarea accesului universal la internet de mare viteză, punerea în aplicare a sistemelor de comunicaţii de a cincea generaţie“, a adăugat Vladimir Putin.

Analiştii văd atacul RT asupra 5G drept o mişcare politică îndrăzneaţă, în continuarea conflictului economic dintre cele două mari superputeri.
„Este un război economic“, consideră Ryan Fox, de la New Knowledge, o firmă de tehnologie care urmăreşte dezinformarea.
„Rusia nu are un plan 5G bun, aşa că încearcă să-l submineze şi să-l discrediteze pe al nostru“, a precizat specialistul.

De notat că tehnologia 5G este un subiect tensionat şi între Washington şi Beijing, fiecare parte având aliaţi, în ceea ce a devenit o cursă tehnologică majoră.
Moscova şi Beijingul sunt suspectate de intenția de a forma un bloc politic 5G.

RT America a transmis primul său program prin care expunea impactul pe care 5G îl va avea asupra sănătăţii în luna mai a anului trecut, singurul din 2018.
Anul acesta a difuzat deja şapte astfel de emisiuni. În cea mai recentă, pe 14 aprilie, se expun consecinţele pe care expunerea la semnalele venite de la turnurile 5G le-ar avea asupra copiilor: cancer, sângerări nazale sau diferite dizabilităţi.

Postul transmite prin cablu, prin satelit sau online. RT America mai postează şi subiecte individuale în mediul online, pe Facebook sau Youtube.
Un raport declasificat al unui serviciu american de informaţii arătă că filmuleţele RT de pe YouTube au avut, în medie, 1 milion de vizionări de zi, printre cele mai multe din canalele de ştiri.

Deși toate telefoanele mobile folosesc unde radio, RT America are tendinţa de a se referi la semnale ca la „radiaţii“, asociindu-le cu raze foarte puternice din spectrul elecromagnetic, precum raze X sau ultraviolete, care în doze mari pot afecta ADN-ul şi cauza cancer.

Cu toate acestea, multe studii ştiinţifice contrazicinformaţiile alarmante propagate de RT privind tehnologia wireless, inclusiv unele publicatede Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Cei care se opun tehnologiei 5G susţin că frecvenţele înainte vor face noile telefoane extrem de dăunătoare. „Cu cât e mai înaltă frecvenţa, cu atât mai periculos este pentru organisme“, le-a spus, de curând, un reporter RT telespectatorilor.

Oamenii de știință arată că adevărul este chiar opusul. Cu cât frecvenţa radio este mai înaltă, cu atât penetrează mai puţin pielea umană, scăzând expunerea organelor interne ale corpului, inclusiv creierul.

RT America şi-a iniţiat atacul anul trecut, cu un program de ştiri intitulat „Cancerul Wireless“. Invitatul era dr. David O. Carpenter, un critic cunoscut al reţelei 5G.
Carpenter, în vârstă de 82 de ani, are o diplomă de la Harvard şi a publicat sute de lucrări ştiinţifice. Zeci de ani, el a avertizat în legătură cu riscurile de cancer ale oamenilor care locuiesc în apropiere de linii de înaltă tensiune, deşi numeroase alte studii nu au identificat dovezi credibile care să susţină acest lucru.

Pe 14 ianuarie, postul TV a difuzat o emisiune intitulată „ Un expriment periculos asupra umanităţii“, în care tot Carpenter a fost invitat. În ziua următoare, continuarea era prezentată sub numele „Cum să supravieţuieşti pericolelor 5G“.

Pe 7 februarie, într-un alt program TV, se menţiona că „5G este crimă sub legea internaţională“.

Într-o altă transmisiune de pe 14 martie, un reporter RT a vorbit despre o şcoală californiană care recent s-a confruntat cu îngrijorări privitoare la radiaţiile de la un turn de telefonie mobilă din apropiere şi cum părinţii înfuriaţi nu au lăsat 200 de elevi să mai frecventeze cursurile școlii.