Propagandiștii Kremlinului, panicaţi de atacul ucrainienilor asupra bazei ruseşti din Crimeea: „Deja e prea mult”!

Propagandiștii Kremlinului, panicaţi de atacul ucrainienilor asupra bazei ruseşti din Crimeea: „Deja e prea mult”!
Pagina de facebook a Margaritei Simonian cuprinde postari contradictorii asupra atacului de la baya ruseasca din Crimeea. Foto: captura facebook

Primii propagandiști ruși care au reacționat după exploziile de marți de la baza aeriană din Crimeea au fost Margarita Simonian, șefa postului de televiziune Russia Today, și Olga Skabaeva, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare ale postului Rossiya-1.

Skabaeva, poreclită „păpușa de fier” a lui Putin, a scris pe canalul său de Telegram că exploziile sunt „deja prea mult” în timp Margarita Simonian a întrebat consternată „din nou. Unde ești tu linie roșie?” făcând referire la o declarație a președintelei rus Vladimir Putin din luna noiembrie a anului trecut.  Putin afirma atunci că extinderea infrastructurii militare a NATO în Ucraina reprezintă o „linie roșie” pentru Rusia.

Margarita Simonian a revenit cu rectificări pe agina sa de facebook:

„Iată ce s-a întâmplat cu adevărat. Mai multe muniții au fost detonate la locul de depozitare. Nimeni nu a fost rănit. Și tehnica este intactă.
Nu au fost zburători. Propaganda ucraineană poate să-și bage raza de 300 de kilometri în imensele sale shitpot-uri.
Expirăm și mergem la plajă.

Propaganda rusă se încurcă în explicaţii contradictorii

Nu este clar momentan dacă baza aeriană de la Novofedorivka a fost lovită cu atacuri lansate de sistemele HIMARS furnizate Ucrainei de Statele Unite sau lansatoarele M270 sosite din Marea Britanie. Baza se află însă la mare distanță de linia frontului ceea ce întăreşte suspiciunile că ar fi fost lovită cu tehnică de luptă importată din NATO.

Atât Skabaeva cât și Simonian par să contrazică declarațiile oficiale ale Ministerului Apărării de la Moscova care susține că exploziile de la baza militară ar fi fost cauzate de detonarea unor muniții de aviație, că nu a avut loc niciun atac și că niciun echipament militar nu a fost avariat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)