Protest la Munchen înainte de Summitul G7: Mii de persoane au manifestat împotriva schimbărilor climatice și a războiului (VIDEO)

Protest la Munchen înainte de Summitul G7: Mii de persoane au manifestat împotriva schimbărilor climatice și a războiului (VIDEO)
Protest la Munchen față de schimbările climatice și război. Captură Video: EuroNews / YouTube

Câteva mii de persoane au manifestat sâmbătă, la Munchen, împotriva inegalităţilor, a schimbărilor climatice și a războiului. Protestul a avut loc înainte de Summitul G7, care va începe duminică, în apropiere de capitala bavareză.

Protest în Munchen față de schimbările climatice și război

Poliția a transmis că la manifestație au venit circa 4.000 de persoane, dar organizatorii susțin că au fost 6.000, notează AFP. Asta în condițiile în care organizatorii se așteptau la 20.000 de participanți.

Oamenii au venit la apelul a 15 ONG-uri de mediu, care au vrut să atragă atenția asupra pericolului schimbărilor climatice. De asemenea, ei au protestat față de inegalități și război.

Câteva mici incidente au avut loc la final, între poliţişti și niște manifestanți îmbrăcaţi în negru ce se prezentau drept „blocul anticapitalist”. O persoană a fost arestată.

De altfel, forțele de ordine au venit în număr mare și bine echipate pentru a evita repetarea violențelor de la summitul G20 de la Hamburg, din 2017.

Protestul, în contextul Summitului G7

Oamenii au ales să protesteze chiar acolo în condițiile în care duminică va începe în apropiere Summitul G7. Liderii celor mai importante şapte state industrializate se vor reuni până marţi la castelul Elmau, aflat a circa 100 kilometri de Munchen.

„Ţările din G7 sunt responsabile de o treime din emisiile de gaze cu efect de seră, deşi nu reprezintă decât 10% din populaţia” globului, a susținut Illayda (21 ani), voluntară în organizația WWF.

Urmăriți B1TV.ro și pe