Proteste violente în Franța. Șapte polițiști au fost răniți, 17 manifestanți pro-kurzi au fost arestați (VIDEO)

Proteste violente în Franța. Șapte polițiști au fost răniți, 17 manifestanți pro-kurzi au fost arestați (VIDEO)

Șapte polițiști au fost răniți, iar 17 protestatari au fost arestaţi la un miting pro-kurd din capitala franceză. Manifestaţia a fost organizată după ce militarii turci au ucis aproximativ 60 de persoane în subsolul unei clădiri în orașul kurd Cizre. Însă a degenerat, iar poliţia a ripostat cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc, transmite B1TV.

Aproximativ 150 de activiști pro-kurzi s-au adunat la ambasada turcă din capitala Franţei, potrivit Le Parisien. Aceştia au strigat lozinci şi au fluturat steaguri kurde.

Forţele de ordine au făcut un cordon în jurul ambasadei, însă acesta a fost rupt de protestatari şi au avut loc ciocniri violente. Poliția au ripostat cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc.

Manifestanţii pro-kurzi au aruncat cu pietre în poliţişti. 7 oameni ai legii au fost răniţi, iar 17 protestatari au fost arestaţi.

Proteste violente în Franța

#DIRECT_ONE_lxwbhb# Mai târziu, activiștii s-au adunat în apropiere de Place de la République.

Incidente au avut loc şi la Bordeaux, unde aproximativ 60 de activiști pro-kurzi au protestat în apropierea consulatului turcesc.

Ei au purtat pancarte cu imaginea lui Abdullah Ocalan, liderul PKK, care ispășește o condamnare pe viață într-o închisoare turcă.

Unul dintre protestatari a urcat un balconul consulatului și a fluturat un steag kurd.

Mitinguri ale pro-kurzilor au avut loc şi în Germania, Elveția și Marea Britanie. În Stuttgart, sud-vestul Germaniei, marșul s-a încheiat cu ciocniri și cu doi dintre activiști arestați, potrivit Die Welt.

Urmăriți B1TV.ro și pe