Proteste violente în Philadelphia, după ce un afro-american a fost împușcat mortal de poliție (VIDEO)

Proteste violente în Philadelphia, după ce un afro-american a fost împușcat mortal de poliție (VIDEO)
foto:twitter

În Philadelphia au avut loc proteste violente, după ce un afro-american a fost împușcat mortal de poliție luni seara, potrivit Reuters.

Bărbatul de culoare, Walter Wallace, în vârstă de 27 de ani, a fost împuşcat mortal în urma unei altercaţii cu poliţia.

În timpul confruntării cu oamenii legii, bărbatul era înarmat cu un cuţit şi suferise o cădere nervoasă, după cum a povestit tatăl acestuia.

Wallace suferea de tulburare bipolară, iar soţia sa le-a spus poliţiştilor de problemele sale psihologice înainte ca acesta să fie împuşcat.

Tatăl lui Walter Wallace a spus că fiul său a fost împușcat de 10 ori şi a lăsat în urmă nouă copii, iar un al zecelea trebuia să sosească curând.

Incidentul a fost filmat de către un trecător care a surprins scena şi a devenit imediat virală pe reţelele de socializare. În înregistrare se vede cum doi poliţişti se apropie de Wallace şi îl avertizează să lase cuţitul deoparte, apoi se aud focuri de armă, iar bărbatul se prăbuşeşte.

Protestele violente au izbucnit la doar câteva ore după ce videoclipul a ajuns pe internet. Sute de manifestanţi au ieşit în stradă pentru a cere dreptate socială. De asemenea, s-au confruntat cu poliţiamarţi noaptea, transformând Philadelphia într-un nou focar de tensiuni pe tema rasismului şi brutalităţii poliţiei, după manifestaţiile de anvergură izbucnite în urma morţii afro-americanului George Floyd, la sfârşitul lui mai, la Minneapolis, în timpul unei arestări brutale.

Poliţia a blocat accesul într-o zonă comercială din vestul oraşului unde fuseseră devastate magazine în noaptea de luni spre marţi, dar au fost vandalizate magazine din alte părţi. În timpul protestelor violente, cel puțin 30 de ofiţeri au fost răniţi şi au fost operate 90 de arestări.

Ultima oră
22:08 - Marcel Ciolacu: Va veni FMI în România la anul pentru că nu vor găsi altă soluție. Categoric vor veni și tăierile
21:57 - Ludovic Orban: În decizia despre viitorul PNL trebuie să conteze doar membrii partidului și nicio altă entitate din exteriorul său (VIDEO)
21:42 - Primul oraș din România care vrea să interzică trotinetele electrice în zonele pietonale
21:39 - Radu Oprea (PSD): Starea de alertă din Sectorul 1, o cârdășie între prefectul USR-PLUS și primarul USR-PLUS – și cu mai mulți bani plătiți, și fără curățenie, și cu șobolani. O vom ataca în instanță (VIDEO)
21:32 - Restricții majore în New York, în contextul unui nou val de COVID-19: Vaccin sau test obligatoriu pentru funcționari
21:19 - Tanczos Barna: Agenția pentru Protecția Mediului nu are capacitatea de a interveni cu o echipă de specialiști pentru decontaminarea sau ecologizarea zonelor poluate
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate