Protestele au luat amploare în Republica Moldova. Socialiștii scandează: „Libertatea lui Dodon” (video)

Protestele au luat amploare în Republica Moldova. Socialiștii scandează: „Libertatea lui Dodon” (video)
Foto: captura video.

Socialiștii continuă să protesteze în fața Parlamentului de la Chișinău. Susținătorii lui Dodon s-au adunat în centrul capitalei, unde își manifestă nemulțumirea legată de reținerea fostului șef de stat.

Socialiștii  au sărit în apărarea lui Dodon

Oamenii protestează și împotriva majorării prețurilor. Aceștia scandează: „Dodon suntem cu tine”, „Libertatea lui Dodon”. „Jos, Maia Sandu”.

Susținătorii politicianului pro-rus sunt echipați cu pancarte pe care au scris „Vrem justiție corectă”, „Nu răfuielilor politice”, „No political prisoners”.

La momentul de față, protestatarii au ajuns în fața izolatorului Direcției de Poliție din Chișinău, unde scandează:  „Jos Guvernul PAS!”, „Jos Maia Sandu!”, „Rușine!”.

Socialiștii spun că protestele vor continua, iar „oamenii vor protesta împotriva ilegalităților și a dosarelor fabricate la comandă”.

Maia Sandu, criticată de PSRM

„Știm că este greu și zilnic primim amenințări, știm că că zilnic colegii noștri din teritorii sunt șantajați și nu pot veni la Chișinău pentru că le-au blocat transportul. Știm că președinții noștri de raioane zilnic sunt amenințați cu dosare penale fabricate.

Iar ziua de ieri ne arată că acest show ieftin, de ziua de naștere a Maiei Sandu nu a fost un cadou, ci o crimă și o demonstrare că R. Moldova a devenit un stat capturat unde justiția servește interesele politicienilor.

Ei spun că Dodon a trădat țara, omul care a sprijinit biserica, care a vizitat fiecare localitate și a construit grădinițe și școli, acest om este izolat astăzi de societate. Este o crimă și cei care au aplicat asemenea metode vor suferi”, a declarat Vlad Batrîncea, secretarul executiv al PSRM, citat de tv8.

Reamintim că fostul șef de stat este bănuit de acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, pentru care riscă cel puțin trei ani de închisoare, de trădare de patrie, care se pedepsește cu cel puțin 12 ani de detenție și de îmbogățire ilicită, pentru care ar putea face alți până la 7 ani de pușcărie.

Urmăriți B1TV.ro și pe