Provocări la Tiraspol: întâlniri între administrația separatistă și reprezentanții Federației Ruse pe tema „”problemele apărării drepturilor și intereselor locuitorilor din regiunea transnistreană”

Provocări la Tiraspol: întâlniri între administrația separatistă și reprezentanții Federației Ruse pe tema problemele apărării drepturilor și intereselor locuitorilor din regiunea transnistreană
Imagine din Tiraspol, așa-zisa capitală a Transnistriei, regiune separatistă a Republicii Moldova. Sursă foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Șeful administrației regiunii separatiste Transnistria la Moscova, Leonid Manakov, a avut o întâlnire de lucru cu consilierul vicepreședintelui Dumei de Stat a Federației Ruse, Andrei Markelov, conform unui comunicat al ministerului de Externe de la Tiraspol.

În cadrul întrevederii, oficialitățile discutat pregătirea unei „mese rotunde” referitoare la „problemele apărării drepturilor și intereselor locuitorilor din regiunea transnistreană”( n.r.ocupată de trupele ruse din teritoriul Republicii Moldova).

Transnistria, satelit al Rusiei

La eveniment, conform presei ruse, vor participa deputați ai Dumei de Stat din Rusia și membri ai Consiliului Federației dar nu este însă specificat unde se va desfășura evenimentul.

Potrivit sursei citate de newsmaker.md, pe agenda discuțiilor vor fi dezvoltate recomandări practice pentru îmbunătățirea mecanismului care vizează creșterea protecției juridice a cetățenilor din partea stângă a Nistrului în Federația Rusă precum și ‘în alte state”.

Urmăriți B1TV.ro și pe