PSD a acuzat de mită electorală un candidat la Primăria Târgovişte. IPJ Dâmbovița a deschis dosar penal

PSD a acuzat de mită electorală un candidat la Primăria Târgovişte. IPJ Dâmbovița a deschis dosar penal
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

IPJ Dâmboviţa a deschis un dosar penal după ce PSD a acuzat de mită electorală un candidat la Primăria Târgovişte. Potrivit social-democraților, candidatul oferea oamenilordiverse sume de bani în schimbul votului.

„„Noaptea ca hoţii” s-a potrivit de minune pentru reprezentantul unui partid politic, candidat la funcţia de primar în Municipiului Târgovişte. Nu mai departe de noaptea care a trecut, dând dovadă de o atitudine mai mult decât proactivă, repectivul candidat a împărţit câte 50-100 de lei mai multor persoane din cartierele Romlux si Prepeleac pentru a le determina să-l voteze”, arată PSD Dâmboviţa.

IPJ Dâmboviţa s-a sesizat din oficiu şi a întocmit dosar penal.

„Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa s-au sesizat din oficiu, constituind un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea alegătorilor, fapta prevăzută de art. 386 din Codul Penal. Poliţiştii efectuează verificări, sub coordonarea procurorului de caz, cu privire la aspectele semnalate, urmând să fie dispuse măsurile legale”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa, potrivit Adevarul.