Putin nu mai raspunde la telefon: Macron îl sună pe Zelenski

Putin nu mai raspunde la telefon: Macron îl sună pe Zelenski
Foto: Hepta - Pavel Byrkin

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a anunţat o convorbire telefonică în cursul zilei de astăzi cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, despre situaţia bombardamentelor de la centrala nucleară Zaporojie, aflată sub control rusesc în sudul Ucrainei, relatează AFP.

Cei doi vor discuta în special despre ”situaţia din jurul centralei Zaporojie”, a anunţat preşedinţia franceză

Cea mai mare centrala nucleară din Europa, de la Zaporojie, a fost cucerită, la începutul lunii martie, de trupele ruse încă de la începutul invaziei asupra Ucrainei.

De la sfârşitul lunii iulie, militarii ruşi şi ucrainieni se acuză reciproc de bombardamente care au vizat instalaţia, stârnind temeri la nivel internaţional referitoare la un posibil dezastru nuclear.

Situaţia a impus o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, săptămâna trecută.

Ultimul apel telefonic dintre cei doi şefi de stat a avut loc la începutul lunii.

Macron, ţinta glumelor pentru numeroasele discuții telefonice cu Putin

Numeroasele contacte cu liderul de la Kremlin i-au adus critici preşedintelui francez, unii reproşându-i că a avut discuţii regulate cu Putin fără a reuşi vreun succes diplomatic în rezolvarea conflictului din Ucraina.
Rusia a calificat recent Franţa în rândul ţărilor „neprietenoase” ţările care au adoptat sancţiuni împotriva ei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:27 - Economia Slovaciei e în pericol de colaps din cauza reșterii costurilor cu energia electrică, premierul vorbește despre naționalizare
08:21 - Protest față de Sorin Cîmpeanu, al treilea liberal acuzat de plagiat. Un decan intră în grevă și trage un semnal de alarmă: „E inacceptabil să avem un ministru care a plagiat și care-i apără pe plagiatori”
08:21 - A 12-a zi de proteste în Iran: Fiica fostului preşedinte Rafsandjani a fost arestată pentru incitarea populației la revolte
08:08 - Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, despre amenințarea nucleară a lui Vladimir Putin: „Nu credem că acest anunţ din urmă schimbă realitatea războiului”
07:42 - SUA: Armata americană recunoaște responsabilitatea pentru moartea a 12 civili în 2021
07:17 - Premierul Danemarcei susține că scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2 sunt cauzate de acte deliberate: „Nu vorbim despre un accident”
23:59 - Polițiștii din Dolj, în alertă: Două surori, de 11 şi 13 ani, au plecat din locuinţa familiei care le avea în plasament și nu s-au mai întors
23:57 - Iahtul oligarhului rus Dmitri Pumpyansky a fost vândut pentru 37,5 milioane de dolari. Axioma a fost licitată după ce a fost reținută în Gibraltar
23:40 - Un politician german l-a comparat pe Erdogan cu „un mic șobolan de canalizare”. Reacția Turciei
23:36 - Imagini șocante cu ce aruncă bucureștenii în canalizare: de la capete de porc și până la carcase de televizoare