Putin și Șoigu, înjurați și criticați într-o convorbire telefonică dintre doi ofițeri ruși: „Un profan incompetent, un măscărici”

Putin și Șoigu, înjurați și criticați într-o convorbire telefonică dintre doi ofițeri ruși: „Un profan incompetent, un măscărici”
În imagine: Președintele rus Vladimir Putin și Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării. Sursa foto: Hepta - Mikhail Klimentyev

Serviciile secrete ucrainene au interceptat dialogul dintre doi ofițeri ruși care îi critică pe Șoigu și Putin. Aceștia spun că liderul de la Kremlin ar fi trebuit să atace parlamentul ucrainean și alte puncte-cheie ale puterii de la Kiev și că ministrul rus al Apărării dă dovadă de incompetență militară.

Aceștia au sugerat că armata rusă a suferit pierderi devastatoare în Ucraina, însă autoritățile refuză să le recunoască oficial. Dialogul se poartă între coloneii Maxim Vlasov, 42 de ani, și Vitali Kovtun, 47 de ani.

Putin trebuia să trimită rachete asupra punctelor-cheie ale puterii de la Kiev

Kovtun a exprimat furia mai multor ofițeri de rang înalt din Rusia, nemulțumiți că Putin nu a ordonat distrugerea cu rachete a punctelor-cheie ale puterii de la Kiev, inclusiv clădirea parlamentului, Rada Supremă, preluat de libertatea.ro.

„Trebuie să trimită o rachetă la Kiev, să lovească Rada Supremă”, a spus el.

„De ce nu a făcut-o? De ce nu? Nu înțeleg, la naiba Putin”, a adăugat el.

„Loviți Kievul, loviți centrul orașului, loviți clădirea Radei Supreme și a guvernului. Probabil că nu este nimeni important acolo, dar clădirea va fi distrusă și toată lumea o va vedea?”, a adăugat acesta.

În același timp, Vlasov l-a caracterizat pe Șoigu drept un „profan incompetent… este pur și simplu un măscărici”.

Kovtun îi spune prietenului său: „Nu sunt suficienți soldați cu contract – desigur că nu sunt, de unde ar veni, nenorocite?”.

El s-a plâns că soldații ruși erau plătiți cu doar 30.000 de ruble pe lună – mai puțin de 300 de lire sterline.

„Unde naiba să-i recrutăm?”, s-a revoltat acesta.

Momentul scufundării crucișătorului Moscova

Cei doi ofițeri au comentat și momentul scufundării crucișătorului Moscova, pe 14 aprilie. Potrivit versiunei rusești, nava fusese avariată „grav” de exploziile munițiilor de la bord.

Kovtun a spus: „Au distrus naibii crucișătorul, au scufundat crucișătorul – așa că de ce să nu-i lovească înapoi, ca răzbunare?

„Loviți Kievul, fă-o! Dar nu. Și ce ne spune? Că nu le pasă de noi”.

El a adăugat: „Trebuie să fii un mare nenorocit să nu ripostezi la bombardarea satelor noastre. Când  satele noastre au fost lovite, ar fi trebuit să răspundem, ar fi trebuit să lansăm o rachetă”.

Despre bilanțul morților din război, Vlasov a spus: „Pierderile sunt groaznice, băieții noștri”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”