Putin: Trebuie să luptăm contra teroriștilor în teritoriile pe care le-au cucerit, fără a aștepta până când ei vor ajunge în casa noastră

Putin: Trebuie să luptăm contra teroriștilor în teritoriile pe care le-au cucerit, fără a aștepta până când ei vor ajunge în casa noastră
Foto: deschide.md

Vladimir Putin a susținut în cadrul unei ședințe cu membrii guvernului rus că lupta contra teroriștilor va avea succes doar dacă se va face pe teritoriile deja ocupate de ei ”fără a aștepta până când ei vor ajunge în casa noastră”, informează TASS, citată de Agerpres.

”Singura cale corectă de luptă împotriva terorismului internațional — iar în Siria și pe teritoriile țărilor vecine fac fărădelegi tocmai bande de teroriști internaționali — este să acționezi cu anticipare, să te lupți și să-i distrugi pe combatanți și teroriști în teritoriile deja cucerite de ei, fără a aștepta până când ei vor ajunge în casa noastră”, a susținut președintele rus.

”Toți partenerii noștri au fost informați în legătură cu planurile și acțiunile Rusiei în Siria”, au fost asigurările date de Putin.

Acesta a insistat că participarea Rusiei la operațiunile contra Statului Islamic din Siria de desfășoară conform dreptului internațional și ”în conformitate cu cererea oficială adresată Rusiei de către președintele Republicii Siria”.

Liderul de la Kremlin a mai susținut că ISIS a proclamat de mult Rusia ca dușman al său, gruparea este susținută de mii de persoane din diferite țări, iar ”dacă ele vor avea succes în Siria, se vor întoarce negreșit în țările lor, vor veni în Rusia”.

Rusia va susține armata siriană ”cu atacuri aeriene, fără operațiuni terestre”, a insistat Vladimir Putin, care a mai precizat că nu intenționează să se adâncească în conflictul din Siria.

Ministerul rus al Apărării a anunțat miercuri că forțele ruse au început deja atacurile aeriene asupra pozițiilor ISIS din Siria.