RAIDURI în Londra: Poliția britanică, noi ARESTĂRI după atentatele din weekend

RAIDURI în Londra: Poliția britanică, noi ARESTĂRI după atentatele din weekend
Foto: Daily Mail

Alte trei persoane au fost arestate în cadrul anchetei asupra atentatului comis sâmbătă la Londra, soldat cu opt morţi, a anunţat poliţia britanică în primele ore ale zilei de joi, scrie AFP, conform Știripesurse.

Doi bărbaţi au fost arestaţi pe o stradă din Ilford, într-o suburbie din estul Londrei, iar al treilea suspect a fost reţinut într-o casă situată în acelaşi cartier, a precizat poliţia într-un comunicat. Dintre aceştia, un individ în vârstă de 27 de ani a fost arestat pentru terorism, iar altul de 33 de ani pentru deţinere de droguri. A treia persoană reţinută, în vârstă de 29 de ani, este "suspectată de pregătirea unor acte teroriste".

Căutări erau în curs la domiciliul său şi într-un local comercial din Ilford, un cartier situat nu departe de Barkimg, unde au locuit doi dintre autorii atentatului revendicat de gruparea Stat Islamic. Alte două persoane, doi bărbaţi în vârstă de 30 şi 27 de ani, sunt în continuare în arest în cadrul acestei anchete.

Duminică, la Barking, au fost arestate 12 persoane, însă au fost eliberate rapid. Trei atacatori la bordul unei camionete au intrat sâmbătă seară în mulţimea aflată pe London Bridge, după care au înjunghiat mai multe persoane la Borough Market înainte de a fi împuşcaţi de poliţie. Acest atac a făcut opt morţi, dintre care trei francezi, şi aproape 50 de răniţi.

Aceste arestări au avut loc cu o zi înainte de alegerile parlamentare cu rezultat determinant pentru negocierile privind Brexit-ul. Campania electorală a fost marcată de atentatul de la Londra, precum şi de atentatul sinucigaş de la 22 mai la Manchester care a făcut 22 de morţi. Poliţia din Londra a informat că a studiat măsurile de securitate introduse cu ocazia alegerilor şi a prevăzut mijloace "specializate care se port adapta" la nevoie.

Ultima oră
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment