RAIDURI în Londra: Poliția britanică, noi ARESTĂRI după atentatele din weekend

RAIDURI în Londra: Poliția britanică, noi ARESTĂRI după atentatele din weekend
Foto: Daily Mail

Alte trei persoane au fost arestate în cadrul anchetei asupra atentatului comis sâmbătă la Londra, soldat cu opt morţi, a anunţat poliţia britanică în primele ore ale zilei de joi, scrie AFP, conform Știripesurse.

Doi bărbaţi au fost arestaţi pe o stradă din Ilford, într-o suburbie din estul Londrei, iar al treilea suspect a fost reţinut într-o casă situată în acelaşi cartier, a precizat poliţia într-un comunicat. Dintre aceştia, un individ în vârstă de 27 de ani a fost arestat pentru terorism, iar altul de 33 de ani pentru deţinere de droguri. A treia persoană reţinută, în vârstă de 29 de ani, este "suspectată de pregătirea unor acte teroriste".

Căutări erau în curs la domiciliul său şi într-un local comercial din Ilford, un cartier situat nu departe de Barkimg, unde au locuit doi dintre autorii atentatului revendicat de gruparea Stat Islamic. Alte două persoane, doi bărbaţi în vârstă de 30 şi 27 de ani, sunt în continuare în arest în cadrul acestei anchete.

Duminică, la Barking, au fost arestate 12 persoane, însă au fost eliberate rapid. Trei atacatori la bordul unei camionete au intrat sâmbătă seară în mulţimea aflată pe London Bridge, după care au înjunghiat mai multe persoane la Borough Market înainte de a fi împuşcaţi de poliţie. Acest atac a făcut opt morţi, dintre care trei francezi, şi aproape 50 de răniţi.

Aceste arestări au avut loc cu o zi înainte de alegerile parlamentare cu rezultat determinant pentru negocierile privind Brexit-ul. Campania electorală a fost marcată de atentatul de la Londra, precum şi de atentatul sinucigaş de la 22 mai la Manchester care a făcut 22 de morţi. Poliţia din Londra a informat că a studiat măsurile de securitate introduse cu ocazia alegerilor şi a prevăzut mijloace "specializate care se port adapta" la nevoie.