Raport DEVASTATOR: Ce s-ar întâmpla în cazul unui RĂZBOI al SUA împotriva Rusiei sau Chinei… Superioritatea militară americană PRACTIC nu mai există!

Raport DEVASTATOR: Ce s-ar întâmpla în cazul unui RĂZBOI al SUA împotriva Rusiei sau Chinei... Superioritatea militară americană PRACTIC nu mai există!

Raport devastator al Congresului SUA privind armata americană. Statele Unite ale Americii ar câştiga cu greu sau chiar ar putea pierde un eventual război împotriva Rusiei sau Chinei.
„Superioritatea militară a Statelor Unite – coloană vertebrală a influenţei sale mondiale şi a securităţii naţionale – s-a erodat la un nivel periculos”, dezvăluie raportul comisiei parlamentare asupra strategiei apărării naţionale, potrivit Agerpres.

„Armata americană ar putea înregistra un număr inacceptabil de victime (…) în următorul său conflict”, mai arată documentul.
„Cu greu ar putea să câştige, dacă nu chiar va pierde, un război împotriva Chinei sau a Rusiei”, subliniază raportul Congresului.

Principala vulnerabilitate strategică identificată de comisie o reprezintă lupta pe mai multe fronturi. SUA ar fi deosebit de vulnerabile dacă trupele lor ar fi „constrânse să lupte simultan pe două sau mai multe fronturi”, adaugă cei 12 foşti înalţi responsabili democraţi şi republicani însărcinaţi să treacă în revistă capacităţile militare americane.

Ei acuză o serie de „decizii şi disfuncţionalităţi politice din partea celor două principale partide politice care au condus la „o criză de securitate naţională pentru Statele Unite”.

Deşi bugetul Pentagonului depăşeşte în acest an 700 de miliarde de dolari, cu mult peste ceea ce China şi Rusia alocă împreună pentru apărare, raportul consideră că suma este „clar insuficientă” pentru a atinge obiectivele stabilite de strategia de apărare naţională a administraţiei Trump.

Comisia parlamentară face o serie de recomandări în raport, printre care o creştere anuală de 3% până la 5% a bugetului apărării.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)