Rățușca de cauciuc, însoțitorul copiilor la baie, este O BOMBĂ CU BACTERII ȘI MICROBI (VIDEO)

Rățușca de cauciuc, însoțitorul copiilor la baie, este O BOMBĂ CU BACTERII ȘI MICROBI (VIDEO)

Banala rață de plastic cu care toți copiii se joacă la baie poate fi extrem de periculoasă.

Oamenii de știință atrag atenția că jucăria este plină de microbi și bacterii în interior.

Bacteriile descoperite includ Legionella și Pseudomonas aeruginosa, o bacterie care este „adesea implicată în infecții dobândite în spital”, scrie DailyMail.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

DE asemenea, în studiul realizat de Institutul federal elvețian de științe și tehnologii acvatice, ETH Zurich și de la Universitatea din Illinois arată că lichidul tulbure eliberat atunci când rațele au fost stoarse conținea „bacterii potențial patogene” în patru din cele cinci jucării studiate.

Explicația este că plasticul hrănește bacteriile prin eliberarea compușilor de carbon pe care îi pot „mânca”.

Tags:
Ultima oră
15:54 - iPhone 14 ar putea avea un design complet nou. Cum va arăta noul smartphone
15:50 - Virgil Popescu, despre creșterea prețurilor la gaze: Cred că se va calma. Cred în continuare că e un joc făcut de Rusia pentru a operaționaliza mai repede Nord Stream 2. Nu cred că se va ajunge la o schemă europeană de ajutor (VIDEO)
15:34 - Momente pasionale între George Burcea și Viviana Sposub. Vedeta a purtat rochie de mireasă și totul s-a întâmplat într-un platou TV (VIDEO)
15:23 - Se redeschid patru centre de vaccinare din judeţul Alba. În alte şase, revenire la program de 12 ore
15:22 - Virgil Popescu, despre compensarea facturilor la energie: Vor beneficia peste 5 milioane de gospodării. Subvenția va fi direct în factură (VIDEO)
15:16 - Cine e Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, pus recent șef la CA-ul CNAIR
15:06 - Pădurea Râioasa din Buftea, plină de urmele tăierilor masive din ultimii ani. Mai multe persoane, printre care și copii, au fost prinse în flagrant când tăiau pădurea de un jurnalist (VIDEO)
14:59 - Cu ce se ocupă acum Petru Călinescu. Cum arată fiul lui Florin Călinescu
14:22 - Ionuț Moșteanu: Dacă premierul continuă prietenia cu PSD, foarte probabil președinția Camerei Deputaților va fi o monedă de schimb pentru Marcel Ciolacu / Depunem încă o moțiune dacă e nevoie (VIDEO)
14:21 - Cetățenii din UE care locuiesc în Marea Britanie și nu au primit viza de rezident ar trebui să se pregătească să fie expulzați, anunță un ministru britanic