Războiul SUA-Rusia se mută pe Facebook: Oficiosul RT al Kremlinului, BLOCAT de Zuckerberg

Războiul SUA-Rusia se mută pe Facebook: Oficiosul RT al Kremlinului, BLOCAT de Zuckerberg
FOTO: RT

Mai multe pagini ale postului de televiziune RT, care este finanțatde stat, printre care populara In the Now – specializată în videoclipuri virale – au devenit inaccesibile luni pe Facebook, anunţă Hotnews.

„Avem un proiect secundar în engleză, In the Now. Proiectul a avut succes: 2,5 miliarde de vizualizări și patru milioane de abonați doar pe Facebook!”, a subliniat pe Twitter redactorul șef al RT, Margarita Simonian.

Potrivit acesteia, blocarea pe Facebook a venit după un subiect difuzat de CNN în care televiziunea americană explică faptul că proiectul RT este finanțat de statul rus.

„Facebook ne-a blocat imediat! Fără să formuleze nicio acuzare”, a adăugat ea, afirmând că televiziunea rusă nu a „încălcat nicio regulă”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a apreciat că RT ar trebui „să primească o explicație din partea Facebook privind motivul real” al blocării acestor pagini.

Facebook a anunțat luna trecută că a suprimat 500 de pagini legate de Rusia, majoritatea afiliate agenției publice de presă Sputnik, de asemenea în subordinea lui Margarita Simonian.