Răzvan Pantelimon: Probabil urmează un desant în zona Odesa, ceea ce va aduce Rusia chiar în apropierea României. Practic, este ultimul mare oraș până la granița noastră (VIDEO)

Răzvan Pantelimon: Probabil urmează un desant în zona Odesa, ceea ce va aduce Rusia chiar în apropierea României. Practic, este ultimul mare oraș până la granița noastră (VIDEO)
Separatiștii susținuți de Rusia, în uniforme militare, dar fără însemne, fotografiați pe 1 martie 2022 în zona teritoriilor separatiste din estul Ucrainei. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Analistul de politică externă Răzvan Pantelimon estimează că forțele militare ruse vor efectua probabil un desant asupra zonei Odesa, „ceea ce va aduce Rusia chiar în apropierea” țării noastre. „Practic, Odesa este ultimul mare oraș până la granița României”, a spus el, miercuri dimineață, la Știrile B1 TV prezentate de Luiza Cergan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Răzvan Pantelimon, pe B1 TV: Este clar că rușii vor rămâne în Ucraina pentru foarte mult timp

Întrebat la ce să ne așteptăm de la negocierile dintre partea ucrainean și cea rusă, negocieri care vor continua și miercuri, analistul de politică externă a spus: „Este clar că trebuie să fie discuții indiferent de situația în care se află și faptul că, totuși, suntem în a treia zi de negocieri – ele au început luni, s-au întrerupt pentru consultări tehnice, au fost ieri, astăzi sunt reluate – pentru mine este un semn bun. Cred că se poate ajunge la un moment dat la un compromis”.

„Va fi complicat pentru că Rusia vedem că în continuare își susține aceleași cereri pe care le-a avut inclusiv anterior războiului. Din fericire, spun eu, încă nu au venit cu niște cereri mai ample, aici vorbim de eventual un teritoriu mai larg care să îi aparțină sau republici care să devină independente”, a adăugat el.

Răzvan Pantelimon consideră că rușii nu se vor retrage de pe o zi pe alta nici dacă negocierile „se termină cu final fericit”.

„Ceea ce este important, cred, este că reprezentanții ucraineni încep să aibă această deschidere către negocieri. Este evident că principalul punct este încetarea conflictului. Mai nimeni să nu își închipuie că dacă sunt negocierile acestea, se termină cu un final fericit, mâine se vor retrage rușii, situația se întoarce acolo unde a fost acum trei săptămâni. Este clar că rușii vor rămâne acolo pentru foarte mult timp”, a mai spus el.

Analistul s-a arătat de părere că timpul este în defavoarea Ucrainei.

„Cred că acum fiecare dintre părți încearcă să negocieze cât mai bine ceea ce pot, însă, așa cum am mai spus-o și vedem că din păcate lucrurile se lungesc, factorul timp este în defavoarea Ucrainei pentru că (…) sancțiunile cel puțin la acest moment nu au afectat atât de grav Rusia încât să renunțe la invazie, în timp ce Ucraina este cea care suferă, mor mii de oameni, vedem că deja avem 3 milioane de refugiați și numărul lor crește, vedeam o estimare că la acest moment sunt pierderi de peste 550.000 de miliarde. Vorbim de o țară practic aproape distrusă la momentul acesta (…).

Vedem că Rusia atacă inclusiv zona de vest, a început să bombardeze zona de vest. Erau acele discuții despre încercarea de atac al zonei Odesa, probabil urmează un desant în zona Odesa, ceea ce va aduce Rusia chiar în apropierea României. Practic, Odesa este ultimul mare oraș până la granița României”, a continuat Răzvan Pantelimon.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:15 - Moment incredibil la Săptămâna Modei de la Paris. Un lichid stropit pe un manechin s-a transformat în rochie
08:09 - Circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri din ţară
07:57 - Imagini de groază din Iran: Un polițist, lovit violent cu picioarele de mai mulți protestatari (video)
07:38 - Momentul în care militarii din Azerbaidjan împușcă fără milă un grup de soldați armeni, luați prizonieri (video)
07:18 - Volodimir Zelenski anunţă eliberarea a două localităţi din regiunea Herson
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)