Record de cazuri COVID-19 raportate în China

Record de cazuri COVID-19 raportate în China
Foto: Hepta - Zuma Press / Miguel Candela

Autoritățile din China au anunțat duminică aproape 3.400 de infectări cu coronavirus, un record de contaminări zilnic raportate din februarie 2020 și până în prezent. Mai multe oraşe din nord-vestul ţării au fost plasate în carantină, iar școlile din Schangai, cel mai mare oraş al țării, au fost închise.

Record de cazuri de coronavirus în China

Aproape 3.400 de cazuri de coronavirus au fost raportate de autoritățile chineze duminică, informează AFP. Este un record în condițiile în care numărul de infectări a început să crească încă de luna trecută.

Școlile din Schangai au fost închise.

În Jilin, un mare oraş din nord-estul Chinei, sute de cartiere au fost închise, iar Yanji, oraş cu 700.000 de locuitori situat lângă frontiera cu Coreea de Nord, a fost plasat în lockdown total.

În total, 19 provincii au luat măsuri pentru a limita focarele cauzate de variantele Delta şi Omicron.

Nemulțumiri cu privire la strategia anti-COVID a Chinei

China, țara din care a izbucnit pandemia, a avut până acum o politică de toleranţă zero față de coronavirus, care s-a manifestat prin măsuri precum lockdownuri locale, testare în masă şi controlul populaţiei prin aplicaţii de monitorizare.

Însă tot mai multe voci susțin că strategia nu mai merge, mai ales în contextul răspândirii variantei Omicron.

„Înţelegerea caracteristicilor variantei Omicron e insuficientă şi deciziile au fost inexacte”, a recunoscut guvernatorul Zhang Yan, coordonatorul pentru sănătate publică din provincia Jilin.

Mai mulţi oficiali preconizează de acum măsuri mai blânde și țintite, mai ales că economiștii avertizează că măsurile radicale afectează economia.

Vineri, autoritățile au anunțat că vor introduce utilizarea testelor antigen rapide, fapt ce ar putea sugera că Beijingul înclină treptat spre o strategie mai relaxată de luptă cu pandemia.

Urmăriți B1TV.ro și pe