Reducere istorică de impozite în Ungaria. Măsurile vor aduce peste 4 miliarde de euro în buzunarele cetățenilor ungari

Reducere istorică de impozite în Ungaria. Măsurile vor aduce peste 4 miliarde de euro în buzunarele cetățenilor ungari
Foto simbol: Pixabay

Autoritățile ungare pregătesc o serie de măsuri fiscale care ar urma să ducă la o reducere istorică de impozite și care le-ar putea aduce cetățenilor peste 4 miliarde de euro, transmite Stirileprotv.ro.

Ungaria: Reducere istorică de impozite

Inițiativa se referă la returnarea impozitelor pe care le-au plătit anul acesta părinții care cresc copii, la o scutire totală de impozite pentru persoanele cu vârste mai mici de 25 de ani, dar și la reducerea impozitului pe salarii – cu condiția ca angajatorii să fie de acord cu majorarea salariului minim.

Aproape 2 milioane de cetățeni ungari vor primi în medie 900 de euro de la stat, ca urmare a faptului că guvernul Viktor Orban a aprobat returnarea impozitelor plătite de persoanele care au copii.

Proiectul privind reducerea impozitelor cu circa 2 miliarde de euro a intrat deja în atenția parlamentului ungar. Dacă măsura va fi adoptată, guvernul de la Budapesta ar putea pune în practică în 2022 cea mai mare reducere de impozit din istoria națională, a fost reacția ministrului ungar al finanțelor, Mihaly Varga, pe Facebook, transmite Hirado.

Având în vedere hotărârile deja adoptate, odată cu trecerea proiectului s-ar putea ajunge la o reducere de impozite de aproximatvi 4,1 miliarde de euro.

În debutul lui 2022, guvernul ungar va returna impozitul plătit în 2021 de circa două milioane de părinți. Suma se ridică la 1,65 miliarde euro.

Scutirea de impozite pentru persoanele cu vârste mai mici de 25 de ani va lăsa în buzunarele tinerilor cam 390.000 de euro.

În tot acest context, guvernul Viktor Orban a promis că va reduce impozitele pe salarii, cu condiți ca angajatorii să majoreze salariul minim 550 de euro. Budapesta a redus impozitele cu circa 2 miliarde de euro.

Potrivit ministrului Mihaly Varga, impozitele achitate de angajatori vor fi reduse cu 4%, în timp întreprinderile mici vor plăti și ele mai puțin cu 1%.

„Sunt încrezător că toţi colegii mei deputaţi vor vota în favoarea proiectului de lege privind reducerea impozitelor cu 750 de miliarde de forinţi (2 miliarde euro, n.r.), pentru că majorarea salariului minim de către companiile maghiare este posibilă numai în urma reducerii impozitelor”, a declarat ministrul ungar al finanțelor.