Regatul Unit și-a vaccinat aproape jumătate din populația adultă cu prima doză de ser anti-COVID-19. Boris Johnson: „Avem 25 de milioane de motive să fim încrezători în viitor”

Regatul Unit și-a vaccinat aproape jumătate din populația adultă cu prima doză de ser anti-COVID-19. Boris Johnson: „Avem 25 de milioane de motive să fim încrezători în viitor”
Foto: Hepta - DPA Images / Jeremy Selwyn

Guvernul britanic a anunțat că în Regatul Unit au fost vaccinate anti-COVID-19 peste 25 de milioane de persoane cu prima doză și peste 1,7 milioane și cu a doua doză, în cele 100 de zile câte s-au scurs de la debutul campaniei de imunizare. Practic, aproape de jumătate din populația adultă a țării a fost vaccinată.

Avem „25 de milioane de motive să fim încrezători în viitor în timp ce redeschidem precaut societatea”, a declarat premierul Boris Johnson, citat de Reuters.

Peste 25 de milioane de britanici, vaccinați cu prima doză de ser anti-COVID-19

Până miercuri, 25.273.226 de oameni au primit prima doză de vaccin Pfizer sau AstraZeneca, dintre care 1.759.445 au primit rapelul. A fost decizia guvernului britanic de a amâna administrarea celei de-a doua doze, pentru a vaccina cât mai mute persoane.

Guvernul de la Londra a mai transmis că există șanse să îndeplinească obiectivul de a fi vaccinați toți adulții cu vârste de peste 50 de ani până pe 15 aprilie.

Premierul britanic Boris Johnson se va vaccina anti-COVID-19 cu serul AstraZeneca

Premierul Boris Johnson a anunțat că în curând se va vaccina și el și a ales serul dezvoltat de AstraZeneca și Oxford.

El vrea să le dea astfel încredere oamenilor să aleagă acest vaccin, în condițiile în care mai multe state au suspendat folosirea sa pe fondul unor temeri legate de formarea unor cheaguri de sânge. România nu se află pe această listă.

Agenția Europeană a Medicamentuluiinsistă, însă, că „nimic nu indică faptul că vaccinarea a cauzat aceste probleme”. De asemenea, Agenţia de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale din Marea Britanie susține că vaccinul anti-COVID-19 produs de compania AstraZenecanu cauzeazăcoagularea sângelui și nu provoacă tromboze.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:08 - Studiile în România au devenit un lux: tinerii ajung să plătească un salariu doar pentru chirie și hrană
18:56 - Localitatea din România în care poți cumpăra un apartament cu două camere cu doar 6.000 de euro (FOTO)
18:37 - În loc să primească 100 de dolari, a primit 10,4 milioane și i-a cheltuit după bunul plac. Femeia riscă acum zeci de ani de închisoare
18:32 - Poliţiştii ieşeni caută patru tineri care au plecat de la domiciliu și nu au mai revenit. Dacă i-ați văzut, sunați la 112! (FOTO)
18:28 - Localitate din România unde un apartament cu două camere poate fi cumpărat cu 6000 euro. Te-ai muta acolo?
18:13 - DIICOT renunță la urmărirea penală față de o redacție căreia îi blocase activitatea și recunoaște că publicarea unui articol a dus la arestarea unui agresor
18:11 - Dana Dărăban, ACUE: Românii riscă să primească facturile la gaze și curent cu întârziere
18:01 - UE va legifera centralizarea informațiilor referitoare la sănătatea cetățenilor, politici de gestionarea a epidemiilor dar și procedurile de achiziție a medicamentelor în statele membre
17:50 - Marius Pașcan îi critică dur pe liberalii Virgil Popescu și Nicolae Ciucă: A ajuns un măscărici acest ministru. E un demagog sadea / Prăbușirea Armatei în sondaje are legătură și cu generalul din fruntea Guvernului (VIDEO)
17:48 - Directorul CIA susține că Putin nu va ezita să apeleze la arsenalul militar nuclear: „Poate fi destul de periculos și nesăbuit”