Regimentul Azov are un nou comandat. Cine este maiorul „Un-Doi” și unde a dispărut predecesorul acestuia

Regimentul Azov are un nou comandat. Cine este maiorul Un-Doi și unde a dispărut predecesorul acestuia
Foto: captura video.

Comandantul regimentului Azov, Denis Prokopenko a predat conducerea regimentului maiorului Nikita Nadtocii. Militarul ucrainean a fost capturat de Forțele Federației Ruse. Anununțul a fost făcut de Nadtocii,  în cadrul unui interviu pentru Radio Liberty.  Informația fiind confirmată în  18 iunie de reprezentanții biroului de presă Azov.

Comandantul regimentului Azov, capturat de ruși

Nikita Nadtocii (cunoscut cu numele de luptător Unu-Doi)  lucrează pe front de opt ani, de la începutul agresiunii ruse, în 2014. La momentul invaziei pe scară largă, el era comandantul batalionului 2 al detașamentului separat de forțe speciale „Azov” și era responsabil pentru sectorul de vest al apărării Mariupolului.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Ukraine.ua (@ukraine.ua)

Maiorul a fost rănit de mai multe ori și a fost evacuat cu elicopterul din orașul asediat. După tratament, a revenit la serviciu și a preluat temporar comanda regimentului până la întoarcerea lui Prokopenko.

„A fost doar un mesaj pe Telegram, mi-a spus: când ești gata să te întorci în armată, contactează câțiva oameni, vino și preia comanda până mă întorc”, a spus Nadtocii, după ce a primit mai multe indicații din partea fostului comandant.

Denis Prokopenko a a fost capturat de ruşi după preluarea controlului asupra uzinei Azovstal.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Ukraine.ua (@ukraine.ua)

Militarul nu a precizat când a primit acest mesaj. Acum ceva timp, armata rusă a capturat peste 2,5 mii de luptători ucraineni din uzina Mariupol „ Azovstal ”. Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei este angajată în eliberarea acestora, notează Unian.

Urmăriți B1TV.ro și pe