Regina Elisabeta a II-a i-a primit la Castelul Windsor pe Joe Biden și pe soția sa: Președintele american a invitat-o pe suverana britanică la Casa Albă

Regina Elisabeta a II-a i-a primit la Castelul Windsor pe Joe Biden și pe soția sa: Președintele american a invitat-o pe suverana britanică la Casa Albă
Foto: hepta.ro/DPA Images / Matt Dunham

Regina Elisabeta a II-a i-a primit, duminică, la Castelul Windsor pe președintele american, Joe Biden, și pe soția sa, Jill, la finalul Summit-ului G7 care a avut loc în Anglia. Cuplul prezidențial american a fost întâmpinat cu garda de onoare și a fost invitat la un ceai de suverana britanică, informează BBC.

Joe Biden și soția sa, primiți de Regina Elisabeta a II-a la Castelul Windsor

După reuniunea la nivel înalt cu liderii celor mai industrializate șapte state din lume, președintele american și soția sa au plecat de la Cornwall la bordul Air Force One, aterizând pe Aeroportul Heathrow din Londra, de unde au zburatcu elicopterul Marine One către Windsor.

La întâlnirea cu Joe și Jill Biden, Regina, în vârstă de 95 de ani, a purtat o roche înflorată și o pălărie roz. Este a doua oară când cei trei se întâlnesc, după ce vineri, liderul de la Casa Albă și soția sa au luat parte la recepția organizată pentru liderii G7.

Întrevederea dintre soții Biden și Regină a durat o oră, cu zece minute mai mult decât era prevăzută inițial. Cu aceastăocazie președintele SUA a invitat-o pe suverană la Casa Albă.

„Nu cred că s-ar simţi insultată, dar mi-a adus aminte de mama, privirea şi pur şi simplu generozitatea ei”, le-a spus Joe Biden jurnaliștilor după discuția cu Regina Elisabeta.

De la Londra, liderul american pleacă la Bruxelles, unde va participa luni la Summit-ulNATO, unde va fi prezent și președintele Klaus Iohannis.

În cei 69 de ani de domnie, Regina Elisabeta a întâlnit toți președinții americani, cu excepția lui Lyndon B. Johnson.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)