Regina Elisabeta a II-a și-a anulat angajamentele virtuale din cauza simptomelor de COVID-19

Regina Elisabeta a II-a și-a anulat angajamentele virtuale din cauza simptomelor de COVID-19
Silueta Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în timpul unei vizite la Catedrala din Manchester. Foto din 8 iulie 2021: Hepta.ro / DPA Images / Christopher Furlong

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost forțată să își anuleze angajamentele virtuale de marți din cauza simptomelor de COVID-19, simptome despre care reprezentanții Palatului Buckingham spun că sunt „ușoare” și „asemănătoare cu o raceală”, transmite Politico.

Regina Elisabeta a II-a contractat COVID-19 săptămâna trecută

În vârstă de 95 de ani, suverana britanică a fost testată pozitiv pentru SARS-CoV-2 în finalul săptămânii trecute. Potrivit Palatului Buckingham, ea va efectua „sarcini ușoare” în această săptămână, urmând ca deciziile legate de viitoarele angajamente să fie luate pe măsură ce acestea se apropie.

Mai multe persoane din anturajul reginei de la Castelul Windsor au fost testate pozitiv pentru virusul SARS-CoV-2. Pe 10 februarie, fiul său cel mare și totodată moștenitorul tronului britanic, Prințul Charles de Wales, a fost de asemenea depistat cu coronavirus.

Suverana britanică avea programate doar discuții în sistem de videoconferință pentru această săptămână

Regina Marii Britanii nu avea programate evenimente publice pentru această săptămână, ci numai discuții virtuale, iar discuția sa săptămânală cu premierul Boris Johnson va avea loc miercuri, prin telefon.

Regina Elisabeta a II-a, care în luna februarie a împlinit 70 de ani de când a preluat tronul monarhiei britanice, ar fi vaccinată anti-COVID-19 cu trei doze.

Urmăriți B1TV.ro și pe