Reprezentant al românilor din Italia: Am avut informația că foarte mulți conaționali de-ai noștri vor vota Fratelli d`Italia. Partidul a lăsat loc de înțeles că e interesat ca românii să se integreze în politica de dreapta (VIDEO)

Reprezentant al românilor din Italia: Am avut informația că foarte mulți conaționali de-ai noștri vor vota Fratelli d`Italia. Partidul a lăsat loc de înțeles că e interesat ca românii să se integreze în politica de dreapta (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Fratelli d`Italia, partidul câștigător al alegerilor generale din Italia, a lăsat loc de înțeles că este interesată ca românii din țara peninsulară să se integreze în politica de dreapta, a declarat Eugen Terteleac, președinte al Asociației Românilor din Italia (AOR), luni, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Reprezentant al românilor din Italia, pe B1 TV, despre alegerile generale și Fratelli d`Italia, partidul câștigător

Întrebat cum vede victoria Giorgiei Meloni și a coaliției de dreapta, Eugen Terteleac a spus: „Era o victorie pre-anunțată, să spunem, întrucât centru-stânga a mers divizat în aceste alegeri și automat rezultatul s-a văzut în favoarea partidelor de dreapta, coaliției de dreapta conduse de Giorgia Meloni”.

„Este, într-adevăr, un moment istoric pentru că avem pentru prima dată o femeie care poate să devină, atenție, prim-ministru, întrucât negocierile pentru portofoliul de prim-ministru vor dura între 4 și 12 săptămâni începând de astăzi, deci vor fi negocieri destul de puternice la nivel de coaliție și de parteneriate în interiorul clasei politice din Italia”, a continuat el.

Președintele AOR susține că a avut „încă dinaintea alegerilor informația că foarte mulți conaționali de-ai noștri vor vota partidul Fratelli d`Italia”.

Întrebat care este explicația, Eugen Terteleac a adăugat: „Pentru prima dată în Italia, partidele de dreapta, coaliția de dreapta nu a adus în dezbatere publică problema siguranței naționale, așa-zisa problemă a siguranței naționale care era deseori atribuită categoriilor sociale cele mai defavorabile, în cazul de față românilor. Românii au suferit foarte mult. Ne amintim când, în 2009, Berlusconi a ieșit cu situația, cu odioasa crimă a lui Mailat și a pus asupra comunității de români o etichetă care încă în zilele de astăzi ne urmărește”.

„Personal am avut niște discuții, cu vreo două luni în urmă, cu partidul Fratelli d`Italia, care ne-a spus, `atenție, paradigma se schimbă, noi nu vom aduce în discuție această problemă care a fost tot timpul folosită de partidele din centru-dreapta, noi vom merge pe chestii concrete`. Au lăsat loc de înțeles că sunt interesați ca românii din Italia să se integreze în politica de dreapta, adică să facă și acest pas de integrare, nu doar socială, și politică în Italia”, a adăugat Eugen Terteleac.

Urmăriți B1TV.ro și pe