Guvernul Republicii Moldova, condus de Maia Sandu s-au reunit luni într-o ședință, care a fost organizată în sediul Parlamentului, în condițiile în care clădirea Executivului este înconjurată de forțele de ordine, informează Unimedia.
În același timp, luni a avut loc o ședință a Parlamentului, în cadrul căreia deputații au înființat o comisie de anchetă pentru se stabili în ce circumstanțe s-a produs devalizarea sistemului bancar. La ședință au fost prezenți deputaţii PSRM şi ACUM.
Totodată, Maia Sandu a anunțat că va trimite o scrisoare Comisiei de la Veneţia, cu privire la activitatea Curții Constituționale care l-a suspendat pe preşedintele Igor Dodon.
În paralel, și Pavel Filip a convocat o ședință de guvern, reuniune despre care Maia Sandu a spus că este ilegală.
„Guvernul votat de un parlament legitim s-a convocat în şedinţă la Parlament. Restul acţiunilor sunt ilegale. Cei care au fost demişi trebuie să plece din funcţie fără a crea situaţii de conflict. În caz contrar, vor răspunde în faţa legii”, a declarat Maia Sandu, potrivit Radio Chişinău.
În Republica Moldova e haos. E un război parte-n parte între instituții care se contestă și se demit una pe alta, iar toată lumea se întreabă ce se întâmplă, de fapt, lângă noi. Pare un fel de revoluție, în care adversarii de până mai ieri și-au dat mâna ca să scape de inamicul public numărul 1: miliardarul Vladimir Plahotniuc, cel care ar controla aproape toate instituțiile statului. Un inamic care a unit Occidentul și Rusia. Poziția ministerului român de externe este însă stranie în peisaj. Întrebat dacă România recunoaște guvernul Maia Sandu, Teodor Meleşcanu spune că „nu există instituția recunoașterii guvernului, doar a statului”. Alegerile anticipate sunt soluția, spune el. Punct de vedere cel puțin ciudat, mai ales că reprezentanţii Uniunii Europene au recunoscut noul guvern de la Chișinău.