România condamnă „acțiunile nesăbuite” ale forțelor ruse din apropierea centralei Zaporojia: „Sunt iresponsabile și comportă riscuri pentru întreaga Europă”

România condamnă „acțiunile nesăbuite” ale forțelor ruse din apropierea centralei Zaporojia: „Sunt iresponsabile și comportă riscuri pentru întreaga Europă”
Foto: Facebook @ Ministerul Afacerilor Externe

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a condamnat ferm acțiunile militare ale forțelor ruse din apropierea centralei nucleare Zaporojia și le-a denunțat drept „nesăbuite” și „iresponsabile”.

Bogdan Aurescu (MAE): Astfel de acțiuni nesăbuite comportă riscuri pentru întreaga Europă

Oficialul spune că „astfel de acțiuni nesăbuite sunt iresponsabile și comportă riscuri pentru întreaga Europă”.

„Condamn ferm acțiunile militare ale forțelor ruse din apropierea centralei nucleare Zaporojia. Astfel de acțiuni nesăbuite sunt iresponsabile și comportă riscuri pentru întreaga Europă”, a scris șeful diplomației române, marți, pe Twitter.

În contextul materialelor de presă despre centrala de la Zaporojia, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare a României a transmis luni un comunicat de presă în care a precizat că sistemul de monitorizare a radioactivității de pe teritoriul Ucrainei „nu indică depășiri peste valorile normale”.

„Sistemul de monitorizare a radioactivitatii mediului de pe teritoriul Ucrainei functioneaza normal și nu indica depasiri peste valorile normale. Totodată, menționăm că măsurătorile efectuate la nivel național confirmă valori normale ale nivelului de radiații. CNCAN, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, urmărește în permanență evoluția situației din punct vedere al monitorizării radiologice”, spunea CNCAN.

Urmăriți B1TV.ro și pe