România donează 100.000 de doze de vaccin Pfizer către Republica Moldova și 10.000 de doze AstraZeneca pentru Georgia

România donează 100.000 de doze de vaccin Pfizer către Republica Moldova și 10.000 de doze AstraZeneca pentru Georgia
Vaccin anti-COVID Pfizer BioNTech / Foto: Hepta.ro

România donează 100.000 de doze de vaccin Pfizer Republicii Moldova. Georgia va primi 10.000 de doze de ser de la AstraZeneca.

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 8 iulie a.c., o hotărâre privind acordarea unor ajutoare umanitare, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova și pentru Georgia, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19.

România donează 100.000 de doze de vaccin Pfizer pentru Republica Moldova

Ajutorul umanitar pentru Republica Moldova constă în acordarea a 100.620 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania Pfizer – BioNTech, iar pentru Georgia în acordarea a 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania AstraZeneca, a precizat Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) – structurile de specialitate aflate în coordonarea acestuia, sau Ministerul Apărării Naționale, după caz. DSU, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, după caz, conform prevederilor legale.