România, printre noile rute care ar putea fi folosite de migranți. Avertizarea vine din partea ambasadorului ungar în Macedonia

România, printre noile rute care ar putea fi folosite de migranți. Avertizarea vine din partea ambasadorului ungar în Macedonia
foto: panorama.it

Există posibilitatea ca migranții să folosească rute noi pentru a ajunge în Europa, inclusiv prin România, avertizează șeful diplomației ungar din Macedonia, potrivit mediafax.ro.

Posibilele rute pe care migranții le pot alege ar fi Albania-Italia sau Grecia-Bulgaria-România-Ungaria, explică ambasadorul Jozsef Bencze. De altfel, acesta sfătuiește poliția și serviciile secrete din toate țările care alcătuiesc rutele respective să își unească forțele pentru a lupta împotriva traficanților de migranți.

"Macedonenii au văzut în construirea de către Ungaria a unei bariere la frontieră un exemplu demn de urmat, deoarece ei pot înţelege clar că pur şi simplu nu se poate face faţă invaziei a zeci de mii de migranţi pe zi", a declarat Bencze.

Diplomatul a primit susținere din partea unor țări vecine, dar și din partea membrilor Grupului de la Vișengrad. Nici Uniunea Europeană nu s-a lăsat mai prejos, iar aceștia vor oferi fonduri în valoare de nouă milioane de euro poliţiei macedonene şi îi vor furnizeze personal la frontieră.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
11:32 - Mihai Morar, la un pas de tragedie. Prezentatorul a fost în Capra, înainte să fie lovită de avalanșă
11:29 - Tragedie în Franța: șapte copii și mama lor au murit într-un incendiu
11:29 - Kamara, despre relația pe care o are cu Andrei Ștefănescu, colegul său din trupa Alb Negru: „Sperăm să reactivăm și mai bine povestea”
11:01 - Irina Nicolae a transmis un mesaj dur, după ce nu a fost invitată la reuniunea trupei A.S.I.A.:„Mi se pare degradant și înjositor. Mi-am cumpărat eu un bilet online, să fiu în sală”
11:00 - Simona Halep, suspendată până la vară! Patrick Mouratoglou a dat-o de gol pe campioana României
10:59 - România va achiziționa tehnică de luptă mondernă din Coreea de Sud: obuzierele K9 și K239 Chunmoo, pe lista discuțiilor
10:51 - Reacția Poliției Române după ce agenții s-au plâns că noile uniforme sunt „de cea mai proasta calitate”. IGPR dă de înțeles că polițiștii nu știu să le poarte (FOTO)
10:29 - Prima Doamnă a Ucrainei împlinește 45 de ani. Ce mesaj i-a lăsat Volodimir Zelenski: „Mă faci mai puternic”
10:27 - Simona Pătruleasa, despre cea mai mare provocare din viața ei: „Medicii îmi spuneau că este imposibil”. Ce sacrificii a făcut vedeta în urmă cu 12 ani pentru a deveni mamă
10:19 - Cutremur de 7,8 grade în Turcia, resimțit şi în Siria, Liban şi Cipru: Sute de morți, mii de răniți. Seismul a fost urmat de 42 de replici / Turcia cere ajutor internațional. România trimite salvatori (VIDEO)