Rusia a respins propunerea unei „pauze umanitare de Paște”: „Inamicul încearcă să ne distrugă complet”

Rusia a respins propunerea unei „pauze umanitare de Paște”: „Inamicul încearcă să ne distrugă complet”
Rusia a respins propunerea unei „pauze umanitare de Paște”: „Inamicul încearcă să ne distrugă complet”. Sursă foto: Hepta - Mikhail Klimentyev

Moscova a respins propunerea secretarului general al Națiunilor Unite, António Guterres, de a introduce o „pauză umanitară de Paște” în Ucraina.

Anunțul a fost făcut public de Reprezentantul Permanent al Ucrainei la Națiunile Unite, Serhiy Kislitsa  într-o postare pe Twitter.

Dorința de a acorda „un răgaz naționaliștilor și radicalilor de la Kiev”

„Poziția Fuhrerului din Moscova a fost anunțată la Consiliul de Securitate”, a transmis Serhiy Kislitsa.

În înregistrare, el citește în spiritul propagandei de la Kremlin despre „denazificarea” și „eliberarea” Ucrainei, apelând la un armistițiu „o dorință de a acorda un răgaz naționaliștilor și radicalilor de la Kiev, astfel încât să se poată regrupa”.

Propunerea de încetare a focului cu ocazia sărbătorilor pascale a fost înaintată de secretarul general al ONU Antonio Guterres.

Reprezentantul Rusiei a transmis că un astfel de armistițiu le-ar permite „naționaliștilor și radicalilor Kievului” un respiro pentru a se regrupa.

„Inamicul încearcă să ne distrugă complet”

Secretarul general al ONU consideră că un astfel de armistițiu ar permite mai multor civili să fie evacuați din zonele Ucrainei unde se duc lupte, iar organizațiile umanitare să ofere asistență victimelor.

„Am cerut astăzi o pauză umanitară de patru zile în Săptămâna Patimilor, pentru a permite deschiderea unei serii de culoare umanitare în Ucraina”, a transmis Antonio Guterres..

Miercuri, șeful Bisericii Ortodoxe a Ucrainei a cerut clerului și credincioșilor să renunțe la slujbele din noaptea de Înviere în zonele țării afectate de război, pe motiv că bombardamentele rusești vor continua în perioada sărbătorilor pascale.

„Este greu de crezut că acest lucru se va întâmpla cu adevărat, pentru că inamicul încearcă să ne distrugă complet”, a susținut Mitropolitul Epifani într-un discurs televizat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”