Rusia a trimis rachete din Marea Mediterană asupra jihadiștilor din Raqa

Rusia a trimis rachete din Marea Mediterană asupra jihadiștilor din Raqa
Foto: activenews.ro

Marina rusă a trimis rachete de croazieră din Marea Mediterană asupra pozițiilor grupării jihadiste Statul Islamic la Raqa. Potrivit cotidianului Le Mondo, Ministerul francez al Apărării a declarat că rachetele au trecut pe deasupra Turciei și au vizat Raqa.

De asemenea, Ministerul Apărării de la Paris a declarat că „fiecare își vede obiectivele sale”, precizânc că vor continua bombardamentele împotriva pozițiilor Daesh, de la Raqa.

Până acum, rachetele rusești au fost lansate din Marea Caspică și au trecut pe deasupra Iranul, acum fiind prima dată când sunt lansate din marea Mediterană și trec pe deasupra Turciei.

Vladimir Putin a anunțat că Rusia își va intensifica atacurile aeriene în Siria, după ce Serviciul Federal de Securitate ( FSB, fostul KGB) a confirmat că avionul rus Airbus 321 s-a prăbușit din cauza unei bombe puse la bord. 224 de persoane se aflau la bord când avionul s-a prăbușit în Peninsula Sinai.

Vladimir Putin a declarat că va face tot posibilul să pedepsească persoanele care sunt vinovate de acest atac terorist.

„Operațiunea noastră militară în Siria trebuie nu doar să continue. Este necesar ca ea să fie intensificată în așa fel încât infractorii să poată să înțeleagă că pedeapsa este inevitabilă”, a declarat Putin,

Statul Islamic a revendicat doborârea avionului rusesc de pasageri, dar și atacurile din Paris, care s-au soldat cu 129 de morți.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu