Rusia anunță vizita unui înalt oficial ONU la Moscova, după eșecul secretarului general Antonio Guterres

Rusia anunță vizita unui înalt oficial ONU la Moscova, după eșecul secretarului general Antonio Guterres
Rusia anunță vizita unui înalt oficial ONU la Moscova, după eșecul secretarului general Antonio Guterres. Sursa Foto. Hepta.ro

Secretarul general adjunct al ONU pentru Afaceri Umanitare plănuiește să viziteze Moscova la începutul lunii iunie, pentru a discuta despre situația din Ucraina, a anunțat un purtător de cuvânt al misiunii ruse la ONU, potrivit TASS.

Rusia anunță vizita unui înalt oficial ONU la Moscova, după eșecul lui Guterres

Martin Griffiths este cel care intenționează să mergă la Moscova pentru a continua dialogul început în timpul vizitei sale anterioare în capitala Rusiei și pentru a discuta „întregul spectru al asistenței umanitare” pentru Ucraina.

Secretarul general adjunct al ONU a mai fost prezent la Moscova la începutul lunii aprilie.

În vizita anterioară a lui Martin Griffiths s-a dorit o tentativă de a facilita o încetare a focului pe considerente umanitare, oficialului ONU fiind însărcinat de Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, să discute cu ambele părți în conflict.

Un alt oficial de rang înalt al ONU, secretarul general al Conferinței Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare, Rebeca Grynspan, va vizita Moscova pentru a discuta despre exportul de îngrășăminte rusești, mai precizează sursa citată.

Rudenko cere ridicarea sancțiunilor asupra exporturilor și tranzacțiilor financiare rusești

În ultima perioadă prețul îngrășămintelor a crescut, având în vedere problemele întâmpinate de exporturile din Rusia, afectate de sancțiunile impuse de Occident.

Totodată, producția din Europa a scăzut din cauza creșterii prețului gazelor naturale, un ingredient-cheie în fabricarea îngrășămintelor pe bază de azot.

Potrivit TASS, Andrei Rudenko, adjunctul ministrului rus de externe, a transmis miercuri că rezolvarea problemei alimentare „necesită o abordare cuprinzătoare” și a cerut ridicarea sancțiunilor asupra exporturilor și tranzacțiilor financiare rusești, Moscova urmând să ridice, la rândul său, blocada asupra porturilor ucrainene.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:12 - Explozii în centrul Kievului. Medicii și salvatorii s-au deplasat la fața locului
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev