Rusia difuzează știri false despre presupusa utilizare a clorului și a fosforului de către Forțele Armate ale Ucrainei în sudul și estul țării

Rusia difuzează știri false despre presupusa utilizare a clorului și a fosforului de către Forțele Armate ale Ucrainei în sudul și estul țării
Foto: Pixabay.

Rusia difuzează știri false despre presupusa utilizare a clorului și a fosforului de către Forțele Armate ale Ucrainei în sudul și estul țării.

Ucrainenii, acuzați că ar fi folosit clor și fosfor

Potrivit reprezentanților Consiliului Național de Securitate și Apărare, aceasta este o altă încercare a invadatorilor de a pregăti un câmp de dezinformare pentru a justifica crimele de război ale Federației Ruse și o încercare de intimidare a populației în contextul redistribuirii trupelor militare pe teritoriul localităților ocupate.

În acest sens, prin paginile pro-Kremlin de pe Telegram, țara agresoare difuzează informații false, conform cărora Forțele Armate ale Ucrainei ar fi folosit clor și fosfor în regiunile Herson și Lugansk.

Rușii apelează la aceleași strategii de dezinformare

Anunțul a fost făcut de Centrul pentru Contracararea Dezinformarii din cadrul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei.

„Este o altă încercare a invadatorilor de a pregăti un câmp de dezinformare pentru a justifica crimele de război ale Federației Ruse și o încercare de intimidare a populației pe fondul redistribuirii forțelor de ocupație în Donbas și în sudul țării noastre.

Asemenea campanie de dezinformare a fost înregistrată în presa rusă pe 27 februarie pentru a răspândi panica în rândul populației. Inamicul a raportat presupuse provocări ucrainene cu fosfor la Gostomel.

În 25 martie și 2 aprilie invadatorii au folosit fosfor pe teritoriile ocupate. Apoi, posturile simpatizante Kremlinului au încercat să transferă responsabilitatea pentru utilizarea armelor interzise asupra Forțelor Armate ucrainene”, precizează reprezentanții Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, citați de Unian.

Consiliul Național de Securitate și Apărare ucrainean subliniază faptul  că Rusia va continua să recurgă la provocări pentru a încerca să justifice crimele împotriva umanității comise pe teritoriul Ucrainei în instanțele internaționale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest