Rusia lovește regiunea Kiev, în timp ce Ucraina sporește eforturile pentru a recupera sudul (VIDEO)

Rusia lovește regiunea Kiev, în timp ce Ucraina sporește eforturile pentru a recupera sudul (VIDEO)
Foto simbol: Hepta.ro / Zuma Press / Cover Images

Rusia a efecutat noi atacuri letale în Ucraina, în timp ce Kievul a sporit eforturile pentru a recupera Hersonul, regiune din sudul Ucrainei, relatează BBC.

Un atac cu rachete Kropyvnytskyi, oraș din centrul Ucrainei, și a ucis cinci persoane, rănind alte 25. Regiunile din nordul și sudul statului ucrainean au fost lovite și ele. Alte 15 persoane au fost rănite într-un atac cu rachete Kalibr care au lovit baza militară din Liutizh, aflată la circa 10 kilometri nord de capitala Kiev.

Ucraina a sporit eforturile pentru a recupera teritoriile sudice pe care le-a ocupat Rusia

Loviturile Rusiei vin într-un moment în care Ucraina caută să izoleze trupele invadatoare din sudul țării. Un pod-cheie din orașul Herson a fost scos din joc, fiind atacat de forțele ucrainene cu rachete cu rază lungă de acțiune ce au fost livrate de SUA. În aceste condiții, Moscova nu mai poate trimite trupe suplimentare și armament pe Podul Antonivsky.

Oficialii britanici din sectorul apărării spun că singura capitală regională ucraineană care a fost cucerită de la începutul invaziei lansate în 24 februarie este acum „practic izolată de restul teritoriilor ocupate”.

Pe de altă parte, armata ucraineană a avertizat că Moscova redesfășoară forțe din estul Ucrainei pentru a apăra Hersonul ocupat.

Pe rețelele sociale au apărut imagini care arată că trupele ruse încearcă să instaleze un ponton lângă podul avariat.

Pentru Rusia este important să controleze Hersonul deoarece, astfel, dispune de un coridor terestru către Crimeea, peninsula anexată ilegal de Kremlin în anul 2014.

Urmăriți B1TV.ro și pe