„Rusia nu ameninţă doar Ucraina, ci şi Republica Moldova şi Georgia”, avertizează premierul Marii Britanii. Ucrainenii vor „rezista până la capăt”, asigură Zelenski (VIDEO)

„Rusia nu ameninţă doar Ucraina, ci şi Republica Moldova şi Georgia”, avertizează premierul Marii Britanii. Ucrainenii vor „rezista până la capăt”, asigură Zelenski (VIDEO)
. Regatul Unit renunță la vizele „de aur” pe fondul îngrijorărilor legate de banii ruși ilegali Foto: Hepta.ro / DPA Images / Daniel Leal-Olivas

Marea Britanie va impune sancțiuni „în momentul în care primul deget rusesc” va intra în Ucraina, a spus Boris Johnson, care a precizat și că Occidentul „are sancțiunile pregătite”, conform The Guardian.

El a adăugat că o invazie rusă ar fi un „dezastru” politic și militar.

Johnson a denunțat „pericolul clar și prezent” al campaniei rusești

„Cineva a spus că este posibil să exagerăm amenințarea; [că] SUA și Marea Britanie încearcă să facă din țânțar armăsar”, a spus Johnson. „Noi nu asta vedem. (n.r. Rusia) Este un pericol clar și prezent”.

Premierul a adăugat că există pregătiri rusești pentru o „campanie militară iminentă”.

Premierul Marii Britanii a spus că Putin ține „un pistol în dreptul capul Ucrainei”.

Johnson și-a amintit că a văzut căderea zidului Berlinului când era „tânăr”, un eveniment istoric în urma căruia orice țară este liberă să-și aleagă alianțele de securitate.

„Putin încearcă să submineze acest lucru, să impună o nouă Yalta și o nouă sferă de influență”, a spus Johnson. El a avertizat că ambițiile Kremlinului vor continua. „Nu este vorba doar despre Ucraina. Trebuie să ne gândim la Georgia și Moldova și la alte țări.”

Ucrainenii vor „rezista până la capăt”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a oferit asigurări asupra faptului că țara lui va „rezista până la capăt”.

El spune că și armata ucraineană s-a schimbat substanțial în ultimii ani.

„Acesta nu va fi un război între Ucraina și Rusia; acesta va fi un război european, un război cu drepturi depline”, spune el.

Johnson a spus că cel mai important lucru pe care îl putem face este să comunicăm publicului rus că armata ucraineană va lupta. El a prezis „rezistență sângeroasă” în cazul în care Kremlinul ar invada țara.

„Părinții, mamele din Rusia ar trebui să reflecteze asupra acestui fapt. Sper că președintele Putin se retrage din acest conflict și se angajează într-un dialog”, a mai spus Johnson.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)